Geen buitenoplaadpunt voor ov-chipkaart

EMMELOORD
Er komt geen buitenoplaadpunt voor ov-chipkaarten in Emmeloord. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

De Partij van vrije Poldermensen had via een motie om de buitenautomaat gevraagd. De meeste oplaadpunten in Noordoostpolder bevinden zich in supermarkten. In Emmeloord kan de kaart op zondag uitsluitend vanaf vier uur 's middags worden opgeladen in de snackbar bij het busstation. Wie dat voor die tijd wil doen, moet uitwijken naar buitenautomaten in Marknesse, Urk of Lemmer.

Volgens wethouder Andries Poppe is een buitenautomaat in Emmeloord onnodig omdat de ov-chipkaart ook via internet kan worden opgeladen. De Partij van vrije Poldermensen wees de wethouder er op dat ook in dat geval een automaat nodig is om het bestelde saldo te verzilveren.

Dat kon de wethouder en een meerderheid van de raad er niet van overtuigen om 12.000 euro voor een buitenautomaat uit te trekken.

reacties (10)

 • Anoniem

   

  Waarom geen oplaadpaal voor het ov en wel om electrische auto's op te laden. Die staan overal en niemand laad zijn auto op. Nemen alleen maar ruimte in.

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Het is altijd zo: over kleine bedragen wordt moeilijk gedaan. Nee; de Raad gaat over bedragen met vele nullen. Dat is pas echt interessant! Er is over dit punt geen enkele werkelijk inhoudelijke vraag gesteld. Want ja; het Onrendabelen Vervoer; wat moet je daar nu mee?

  reageer
 • P.

   

  Die enkeling die openbaar vervoer gebruikt, mag ook vooruit kijken en plannen. Om 12000 euro stuk te slaan voor diegene die geen saldo op zijn kaart nodig vind, en dan op zondag zonodig bij moet laden, en geen internet heeft, is toch een beetje van de zotten! Goed zo, gemeenteraad NOP!

  reageer
 • Boos!

   

  Het gaat niet om een enkeling hoor die gebruik maakt van het openbaar vervoer. Ik weet dat je er rekening mee kan houden wat betreft je saldo, maar het kan een keer gebeuren dat er te weinig op staat en dan moet je kunnen bijladen. Daarnaast de overheid wilde toch zo graag OV chipkaart? Dan moeten ze ook voor die voorzieningen zorgen.

 • .\/\/.

   

  Ik vind het vreemd dat de gemeente zorg moet dragen voor een oplaadpunt voor de vervoerders. Ik zou denken dat de vervoerders daar voor moeten zorgen.

  reageer
 • Chris

   

  Gelukkig heeft Marknesse, gewoon in de polder, wel een buiten oplaadpunt. Mischien kunnen ze zorgen dat de supermarkt op zondag open is.. Nee daarvoor moet je wel naar lemmer, Lelystad of steenwijk

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Str

   

  Dit jaar nu wél bijgedragen aan een goed centrum... Belachelijke beslissing (de zoveelste).

  reageer
 • Urker

   

  Op Urk staat er ook een mensen, bij de bushalte tegenover TinQ.

  reageer
 • Activeerder

   

  Opladen kan thuis via internet,of per telefoon. Het activeren of opwaarderen van het opgeladen saldo word aanbevolen bij een OV oplaadpunt,anders kun je niet reizen is dit juist of niet?

  reageer
 • Boos!

   

  Wat slecht! Ene kant kan je zeggen: ja je weet dus houd er rekening mee, maar aan de andere kant moet het kunnen in (nood)gevallen of noem maar op.

  reageer
 • schaapjes

   

  Voor windmolens van Andries zijn vrienden us geld zat. Jammer dat iets dat echt een bijdrage levert aan een beter milieu in de NOP een ondergeschoven kind is en blijft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert