Poolse man omgekomen bij ongeval Oldebroekerweg

BIDDINGHUIZEN
Bij een verkeersongeval op de Oldebroekerweg bij Biddinghuizen is woensdagochtend rond vier uur een man uit Polen om het leven gekomen. Dat meldt de politie. 

Vijf Poolse medepassagiers raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht. Ze zaten met z'n zessen, drie mannen en drie vrouwen, in een personenbusje met een Pools kenteken. Drie van de inzittenden moesten door de brandweer uit de auto worden gehaald.

Het busje is tegen een boom gereden. Hoe dat precies gebeurde, wordt onderzocht. De weg is een groot deel van de ochtend afgesloten geweest.

 

reacties (25)

 • De ingenieur

   

  En kon u er toen al rijden? Dat duurde nog wel een jaartje of wat. De essentie is dat het geen 400 jaar is zoals betweter elders slim wilde posteren.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Polder 50 jaar oud ? Onzin. Oostelijk Flevoland viel in 1957 officieel droog.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Inderdaad zou dit in heel Europa opgelegd moeten worden. Overigens kan men kappen of geleiderails plaatsen als bomenknuffelaars het budget leveren.

  reageer
 • de ingenieur

   

  Vroeger waren er geen auto's die met 100km langs bomenrijen konden rijden. De oorzaak is dat er bomen staan en dat auto's daar veel te dicht langs moeten rijden. Overigens, de polder is maar 50 jaar oud. Het is overigens een oud idee om de bomen gewoon te kappen. Dat doet men in andere landen ook. De provincie had veel meer moeten doorpakken op de aangekondigde studie en analyse. Wacht maar tot een familielid van u eindigt bij een boom.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Nou, meneer de ingenieur. Jammer dat u nu pas met dit 'briljante' idee komt. Had u dit niet een eeuw of vier geleden kunnen bedenken? Want zo lang worden er al bomen langs wegen geplant. Uw idee is het bestrijden van een gevolg. Maar dat zet geen zoden aan de dijk. De oorzaak moet bestreden worden. En die bomen langs de weg zijn de oorzaak niet van dit ongeluk. Zonder die bomen had het busje in de sloot gelegen en hadden de inzittenden kunnen verdrinken. Wat was dan uw briljante oplossing geweest? Alle sloten maar gelijk dempen? Denk in het vervolg eerst eventjes na voordat u met een halfbakken oplossing komt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • JanB

   

  En dat wil meteen doortrekken in de rest van Nederland neem ik aan?? Flink kappen op de Veluwe om ruimte te maken langs de wegen, alle bomen die langs de wegen over de Zeeuwse dijken staan meteen maar weghalen, de hele jarenlange discussie over de statige bomen langs de Rechterensedijk bij Dalfsen aan de kant schuiven en de zaag in alle bomen zetten.... of gewoon reëel blijven denken en accepteren dat er al eeuwenlang overal bomen langs de wegen staan. En op veel plekken in Nederland nog veel dichter op de weg dan in Flevoland!!

  reageer
 • Jess

   

  Maakt het wat uit of het Polen zijn? Het zijn mensen.... En op weg van of naar werk... mmm, wie neemt zijn koffers mee naar het werk? Maar ook dan, maakt het uit? Het is gebeurd. Wat wel uitmaakt is voor de nabestaanden van de overleden persoon dat er uitgezocht wordt wat er gebeurde. Als je de auto ziet is de klap hard genoeg aangekomen, dus echt zacht zal er niet gereden zijn. Maar ik rijd daar ook nooit 80, eerder 100 en een boom komt dan heel hard aan. Dus laten we met ons allen niet hypocriet doen!

  reageer
 • INge

   

  "Doorslaan" en "gewauwel in de ruimte" noemen ze dat.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Het busjes reed tegen de tractor. Niet andersom.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Met de bomen zo dicht langs de weg leidt een kleine stuurfout al snel tot een ernstig ongeluk. De provincie was jaren geleden toch van plan de wegen in de polder te bekijken en de bomen niet langer zo dicht op de weg te accepteren. Het is eigenlijk een ontwerpfout van je welste. Ze moeten weg of er moet een geleiderail langs komen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dwaas geklets. Een vergelijk met de uitbuiting in Azië is volkomen misplaatst.

  reageer
 • Barbara

   

  Dank voor je informatie @ Dick, voor de rest blijft het een intriest gebeuren...Hoeveel mensen moeten hun familielid die op weg was naar een betere toekomst voor altijd gaan missen.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Ik denk omdat zij uit Polen komen.

  reageer
 • Jan

   

  Je kan aan de koffers zien dat het Polen waren? Da's knap! Overigens staat het ook al in het artikel dat de inzittenden uit Polen kwamen maar toch... En voor jouw informatie, de meeste Polen in Flevoland zijn gewoon in dienst van Nederlandse uitzendburo's als AB Oost , Martho en dergelijke en dus gewoon volgens de Nederlandse regelgeving aan het werk. Verder waren deze mensen gewoon net zoals vele anderen vroeg op pad, van of naar het werk of misschien op weg naar of vanuit Polen, dat doet niet terzake, het voornaamste is dat er helaas een mensenleven te betreuren valt.

  reageer
 • kantman

   

  Ik zou graag zien dat er een landelijk verbod komt op bomen vlak langs de weg. scheelt veel leed en ellende en onnodige doden. desnoods vangrails plaatsen.

  reageer
 • kees d.

   

  Aan de koffers te zien waren ze vanuit Polen onderweg naar hun onderkomen in de omgeving van Biddinghuizen en heeft vermoeidheid deze mensen parten gespeeld.

  reageer
 • kees d.

   

  Het busje was na een stuur fout tegen de tractor aan gereden. De chauffeur was in de rechterberm terecht gekomen en heeft toen te sterk gecorrigeerd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En jij denkt dat die sector zich daar aan houdt?

  reageer
 • Dick

   

  Lieve Barbara, word eens wakker! Wij Nederlanders zijn aan deze regels gebonden. Dat is ook de reden dat zoveel ondernemers Polen in dienst hebben. Ze huren ze in Polen in zodat ze aan de daar geldende wetten moeten voldoen. Lang leve Europa. Europa maakt het namelijk mogelijk dat bepaalde groepen mensen uitgebuit worden. En maar met het vingertje wijzen naar Bangladesh etc. En misschien waren deze mannen wel op weg NAAR het werk. Dat het Polen zijn staat voor mij als een paal boven water. Kijk maar naar de koffers die her en der verspreid liggen.

  reageer
 • Jacob

   

  Waarom de typering "Poolse"?

  reageer
 • Barbara

   

  Je vraagt je af wat de eventuele oorzaak kan zijn waardoor deze mannen/vrouwen zo vroeg op pad waren.Voor nachtdiensten, ik neem aan dat ze van hun werk kwamen, geldt dat je per nachtdienst niet meer dan 10 uur mag werken. Als een nachtdienst na 02.00 uur eindigt dan heb je hierna recht op minimaal 14 uur rust. Je werkt in een nachtdienst, als je tenminste één uur werkt tussen 0.00 uur ‘s nachts en 6.00 ’s uur ochtends.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Een aantal jaren geleden heb ik iets soortgelijks gezien op de N302 bij Nieuw Milligen. Een busje met vijf Nederlandse bouwvakkers ging over de kop. Resultaat: een dode en vier zwaargewonden. Maar, toen is er ook niet aanbevolen om te kijken naar de wijze waarop dit vervoer plaats vindt. Waarom zou dat nu wel moeten? Omdat er stom toevallig, met een aantal jaren er tussen, er twee soortgelijke ongelukken plaats vinden? Laten we ophouden op alle slakken zout te leggen. Zolang mensen verantwoordelijk zijn voor het besturen van voertuigen zullen er ongelukken blijven gebeuren. Niet alles kan voorkomen worden, hoe graag we dat ook zouden willen.

  reageer
 • cin

   

  Paar jaar geleden was (als ik het goed heb) een tractor vol tegen een busje gebotst Met alle gevolgen van dien

  reageer
 • Maarten

   

  Inderdaad vreselijk. Voor de nabestaanden, maar ook de hulpverleners. Sterkte allemaal. Kan mij herinneren dat een paar jaar geleden ook al net buiten biddinghuizen eveneens een bus met poolse werknemers is verongelukt. Nu kan ook dit een samenloop van ongelukkige omstandigheden zijn, maar het verdient op zijn minst aanbeveling om toch eens naar de wijze waarop dit vervoer plaats vind te kijken.

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Verschrikkelijk !!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert