Rechtszaak over vergunning 'Polenhotel'

DRONTEN
De gemeente Dronten en omwonenden van de Morinel stonden woensdagmiddag tegenover elkaar in de rechtbank van Utrecht. De buurtbewoners willen dat de vergunning voor een Polenhotel in hun straat wordt opgeschort.

De gemeente gaf ondanks 300 bezwaren van buurtbewoners en ondernemers een vergunning af. Omwonenden hopen nu dat de rechter deze vergunning bevriest zodat het pand niet verbouwd en gebruikt kan worden.Tegen de vergunning loopt namelijk nog een bezwaarprocedure.

De rechter doet op 29 april uitspraak. De eigenaar wil 1 mei de eerste arbeidsmigranten in het Polenhotel huisvesten.
 

reacties (6)

 • kees

   

  Laat ze eerst eens wat doen aan de overlast van studenten hier in de wijk.

  reageer
 • Gert koekoek Groenteproductie Flevoland

   

  Breng mij Nederlandse werknemers die willen werken. Dan geef ik mijn Poolse werknemers ontslag en dan is het polenhotel aan de Morinel overbodig. Probleem opgelost lijkt mij. Maar de mensen die het hardste schreeuwen zijn ook de mensen die om 5.00 wakker worden van de Poolse mensen die naar hun werk toe gaan. Was getekend Gert koekoek.

  reageer
 • kees

   

  Idd, Nederlanders willen het werk van de Polen niet eens doen. Laat ze daar lekker wonen aan de morinel en pak de studenten overlast eens aan.

 • Drontenaar

   

  Mensen, ik woon vlakbij het polenhotel bij de CAH. Daar is destijds veel zorg en protest tegen geweest. En eerlijk is eerlijk: we hebben er geen last van en er is volgens mij op het terrein zelf ook probleem. Valt allemaal erg mee. Ook aan de Morinel zal het uiteindelijk wel meevallen allemaal. Maak wel goede afspraken met de eigenaar. Voor de rest is het allemaal veel minder erg en rampzalig dan mensen hier voor doen komen. Nee, ik ben niet de eigenaar, verdien er ook niets aan en heb er geen enkel belang in. Ik ben gewoon iemand die er al een aantal jaren vlakbij woont en die ook zorgen had. Maar nu merk ik dat het echt geen probleem is en dan vind ik dat ik dat hier ook moet zeggen.

  reageer
 • Ik

   

  Het erge vindt ik nog dat het tegengeluid afkomstig is van de christenunie.

  reageer
 • Jacob

   

  Heel veel succes, omwonenden van de Morinel!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • buurtbewoner

   

  ik woon ergens rondom in de buurt en ik hoop ook echt niet dat ze gaan komen ben daar dan niet blij mee wij hebben ook zwaar tegengestemd ze zoeken maar een andere plek desnoods midden in een groot bos. daar kan je tentenkampen genoeg maken!!!!!!

  reageer
 • drontenaar

   

  Wat zijn je argumenten om tegen het Polenhotel te zijn..??

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert