Ouders eisen aangepast vervoer voor zoon

BIDDINGHUIZEN
Een vader en moeder uit Biddinghuizen willen aangepast vervoer voor hun 9-jarige zoon, die speciaal onderwijs volgt in Dronten. Ze hebben de gemeente voor de rechter gedaagd, omdat die alleen een vergoeding wil geven voor vervoer.

Het beleid van de gemeente Dronten is veranderd. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van de kinderen die van buiten naar een school in Dronten worden gebracht. Ze krijgen geld om zelf iets te regelen, bijvoorbeeld openbaar vervoer met een begeleider.

Volgens de gemeente kunnen de ouders ook gebruik maken van een carpoolgroepje dat gevormd wordt door ouders van andere kinderen die naar dezelfde school moeten. De moeder van het jongetje zegt daar ook gebruik van te maken, maar kan niet veel terugdoen omdat zij zelf geen rijbewijs heeft.

In de ogen van de ouders is bij zowel carpoolen als openbaar vervoer het welzijn van hun zoon in het geding.

De uitspraak is over twee weken.

reacties (6)

 • Jo

   

  Mijn dochter gaat naar het speciaal onderwijs in Lelystad en gaat al jaren met een busje.Wat is het verschil tussen jullie zoon en onze dochter?

  reageer
 • Rob

   

  Hoezo eisen, betaal effe voor je eigen kind zou ik zeggen of reis anders gewoon met je kind mee met het normale openbaar vervoer. Hoezo moet de samenleving hiervoor betalen?

  reageer
 • Marijke

   

  Wat is de reden dat vader of moeder niet met zoon samen met de bus gaat? Daar is geld voor beschikbaar staat in het bericht.

  reageer
 • chantal

   

  ik ben de moeder van dit mannetje ,en zijn bezig met te kunnen verhuizen naar dronten ,ben ook bezig met mn rijbewijs .het gaat om een jongetje van 9 met dusdanige beperking die naar speciaal basisonderwijs gaat,ik ben niet de enige ouder die met dit probleem te kampen heeft er zijn er nog 8 uit dit dorp en dan uit het andere dorp ook nog een aantal

  reageer
 • Marijke

   

  Vreemd allemaal dat er geen aangepast vervoer is dan. Terwijl ik nog zoveel taxibusjes zie rijden. Hoe "erg" moet het met je kind zijn wil je daarvoor in aanmerking komen dan?

 • Uhm...

   

  Hoe zit dat met alle kinderen in het buitengebied van Dronten. Volgens mij gaan die gewoon op de fiets naar de lagere school EN krijgen zij geen vergoeding. Lijkt me voor dit jongetje fijner dan het jongetje te zijn waarvan de ouders de hand op houden.

  reageer
 • Marijke

   

  Kind zit op speciaal onderwijs. Kans is dus aanwezig dat het de vaardigheid of het inzicht mist veilig naar school te fietsen of de bus te pakken. Tegenwoordig kom je echt niet meer alleen vanwege je zweetvoeten op speciaal onderwijs. Een rijbewijs haal je ook niet eventjes in de bonus bij AH. Hulp van de gemeente is de laatste voorziening als er echt niets anders kan. De moeder kan wel voorstellen om bijvoorbeeld een taart te bakken voor de mensen van de carpoolgroep die wél rijden!

 • anoniem

   

  weten niet op wat voor school dit jongetje zit ,en waarschijnlijk zijn deze ouders ook werkende mensen. dus om dan meteen te concluderen dat ouders hand ophouden vind ik persoolijk ver gaan. mijn mening is als ze er een gemotiveerde reden voor hebben om naar een rechter te stappen dat ze daar vrij in zijn om dat te doen.

 • van Dijk

   

  Volgens mij moet je het bericht eens goed gaan lezen, want het gaat over een jongen die speciaal onderwijs volgt. Dat zou dus kunnen betekenen dat deze jongen (die ik net als z'n familie verder niet ken) gehandicapt is. Je kan dan niet verwachten dat hij op de fiets naar school gaat. Welke handicapt deze jongen heeft (kan geestelijk maar ook lichamelijk zijn) is verder niet bekend.

 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Je zou een rijbewijs kunnen gaan halen. Of je gaat in Dronten wonen. In beide gevallen bepaal je als ouder zelf wat met je kind gebeurt. De gemeente is altijd armoe.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert