Vuilnismannen houden stiptheidsactie

LELYSTAD
Medewerkers van afvalbedrijf HVC in Lelystad gaan donderdag een stiptheidsactie houden om een betere cao af te dwingen.

De vuilnismannen halen alleen het afval op dat volgens de regels wordt aangeboden. Kliko's die niet op de goede manier op de inzamelplekken staan, worden niet meegenomen. Vakbond FNV heeft de bewoners vorige week al op de hoogte gebracht van deze actie.

De vuilnisophalers willen met hun actie bereiken dat er betere afspraken komen over een loonsverhoging en een minimum-cao. Ook in andere steden zijn deze week soortgelijke acties.

reacties (12)

 • Flevolander

   

  Kan iemand die regels even erbij plaatsen, want die zijn op de website van hvc nergens te vinden. En FNV heeft de bewoners helemaal niet op de hoogte gebracht.

  reageer
 • Kareltje

   

  Jemig wat erg! En heb je de taxikosten voor die enorme extra afstand van de gemeente terug kunnen krijgen?

  reageer
 • Jos '56

   

  Tja netjes terugzetten kunnen ze blijkbaar niet, ik vindt mijn bak soms tientallen meters verderop terug :-((

  reageer
 • Janny

   

  Goede actie mannen! Mensen die zich niet aan de regels houden hoef je niet te bedienen! Volgende week zal ik weer eens een lekkere boerenomelet voor jullie klaar maken, jullie zijn het waard!

  reageer
 • lely

   

  FNV heeft de bewoners vorige week al op de hoogte gebracht over de actie????? Weet niet wie zij op de hoogte hebben gebracht, maar ik weet nergens van! Prima dat ze actie voeren hoor maar dan niet over mijn rug. Bij acties van de FNVzijn altijd de burgers de dupe, pak eens de werkgever en niet de burger met jullie acties!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tuuk

   

  En gaan de mensen van HVC dan ook mijn container netjes op de plek terug zetten dan? Want worden altijd doorelkaar terug gezet of vallen op de grond. Sinds het nieuwe systeem in gebruik is is het waardeloos. Zelfs alleens gezien dat iemand zijn container zonder deksel terug kreeg omdat de deksel door het schudden in de wagen was gevallen! Of een container met een gat in de zijkant door de wagen.

  reageer
 • Jammer

   

  Jammer dit hvc krijgt een vastbedrag voor de afvalinzameling dus als ze bakken laten staan hebben ze de inwoners er mee en niet hvc sterker nog hvc stort minder tonage aan afval wat hun dus minder geld kost maar wel gewoon betaald krijgen door de gemeentes dus puntje bij paaltje word hvc er beter van als het personeel zo een actie gaat doen

  reageer
 • Lely

   

  Waarom moet de inwoner dan de dupe zijn? Ik kan de container correct plaatsen, maar ze staan op de openbare weg. Dus als ertegenaan wordt gestoten, en deze staat dan scheef, ben ik de pineut.......

  reageer
 • Pzaal

   

  Geen last van in Almere met de centrale vuilnisbak voor de deur van de flat.

  reageer
 • buuf21

   

  oke ik begrijp hun standpunt...alleen die info hebben wij niet gehad..Gelukkig daar hebben we de omroep Flevoland app voor

  reageer
 • Roel

   

  Zucht.....Lezen! Je hebt alleen maar een probleembals je het afval niet op juuste wijze aanbiedt. Wat is het probleem dan?

  reageer
 • Jake

   

  Lekker handig jongens! Je hebt een meningsverschil met je werkgever niet met mij!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert