Dronten bij nulmeting vrij van vliegtuighinder

DRONTEN
Het geluid van vliegtuigen boven Dronten is te horen, maar niet of nauwelijks hinderlijk. Die conclusie wordt getrokken op basis van metingen van vliegtuiggeluid, uitgevoerd in opdracht van de gemeente.

Op drie locaties in Dronten staan meetpunten, die sinds zes jaar vliegtuiggeluid registreren voor een zogenoemde nulmeting.

De resultaten worden gebruikt om later, als luchthaven Lelystad is uitgebreid, de situatie te kunnen vergelijken.

reacties (12)

 • I.J. Lelystad

   

  "Mensen word wakker!!!!" Juist, helemaal juist !!!! Wij zijn in april 2012 vanuit Almere naar Lelystad Landerijen verhuisd om een herrie door aanvliegroute Schiphol te ontvluchten. O wat waren wij blij, dat wij dat achter ons hebben gelaten, ons geluk kon niet op....tot dat twee jaar later april in 2014 werd steeds s ´nachts vaker wakker door gedril boven ons huis...verrek, dacht ik, dat kan niet. ....maar ja hoor, dat was wel waar, steeds meer en meer vliegtuigen over ons huis, niet normaal, ik troostte mij nog met gedachten, dat het slechts vakantiedrukte was , maar helaas, te vergeefs..de aanvliegroutes zijn zomaar plots verlegd en hebben wij tientalen(!!!) vliegtuigen per dag en enkele per nacht, waar wij ook waker van liggen....dat het zomaar kan in dit land.....wij zitten tot aan de oren in hypothekeerschuld(vast genageld aan dit huis) en zo´n omwending helemaal letterlijk en figuurlijk uit de lucht gevallen. Angst over dag als wij in de tuin zitten en door herrie kan je niet eens elkaar verstaan, dagelijks met schrik wakker als ze boven ons dak overvliegen en de hele woon- en leef plezier is weg, helemaal weg als een zeepbel uitelkaar gespetterde, in rook opgegaan...wat kan die kut politiek mensen levens in de puin leggen, achterlijke drang naar economische verrijking over de rug en gezondheid van de arme volk, als zijn maar hun zakken kunnen vullen en de gezondheid van een ander....eigen schuld dikke bult dat je een arme stakker bent...denk men die aan eigen belangen denkt..."wat een dB overlast", "wat een milieu vervuiling", "wat een kerosine uitstoot", "wat een stres"...ontkennen en verdraaien en geen begrip .....wat dat zij allemaal onwetende wat voor ramp ze op mensen leven halen. Volg op "VligverkeerInZicht" van BAS en je schrikt je hoedje wat er boven jou hooft vliegt !!! ..

  reageer
 • Saskia

   

  Ik weet waar twee van deze microfoons staan. Beide op de garage bij huizen. Deze hebben dus allebei last van de demping van het huis in een bepaalde richting. Nu ken ik niet alle aanvliegroutes uit mijn hoofd maar ik kan mij zo voorstellen dat dit een mogelijk verkeerd beeld geeft. Volgens mij zou de meeting het beste gedaan kunnen worden door meerdere microfoons te plaatsen op gebouwen met een plat dak en vrij uitzicht. In West bijvoorbeeld de scholen en in de manage op de flats van de Barrage. Je ontvangt dan beter het geluid uit alle richtingen en hebt ook geen last van weerkaatsingen. Daarnaast is het mooi om een nul meeting te hebben, maar wat als nu straks alles klaar is en er wel overlast is wat zelfs nog aangetoond kan worden? Sluiten ze dan Lelystad weer, stoppen ze met vliegen, krijgen we geld voor de waarde daling, gaan ze de huizen voorzien van isolatie... Of zeggen ze gewoon pech, jammer joh....!!!

  reageer
 • Jos '56

   

  Dus dier en milieu doen er volgens jou niet toe anno 2016 ??

  reageer
 • SJP

   

  Nulmeting is bedrog aan de bevolking. Stel je voor dat er konstant 60dB geluid om je heen is. De overheid stelt dit getal dus op 0dB (nulmeting). hierboven komen dus de decibells die het toekomstige vliegverkeer veroorzaakt. Als de vliegtuigen b.v. 50dB extra mogen produceren is de totale geluidsdruk 110dB ! een enorme pokkeherrie dus . maar volgens de overheid binnen de norm!

  reageer
 • Esveen

   

  Doemdenkers en ga lekker met paard en wagen op vakantie.

  reageer
 • Bas

   

  Haha zo is het. Het ja front wint het toch nooit van het nee front omdat het nee front altijd zo fanatiek is en vol van haar mening. Laten we het maar afhangen van de ECHT experts. Luchthaven leiding, Raad van State en regering.

 • laat alle reacties zien
 • H. Vuurs

   

  Vraag het eens aan de inwoners ipv aan decibelmetets. Dronten ligt onder een drukke aanvliegroute en dat geeft permanent achtergrond geluid. Volgens de politiek heb je pas laat als je elkaar niet meer kunt verstaan !! Eens met de eerste reactie...oplichterij ! En politiek geneuzel.

  reageer
 • Frits1

   

  Zo'n nulmeting is volkomen zinloos, maar past in het straatje van leugenzakken Alders en een handvol lokale en provinciale politici. Als er een vliegveld komt dan zal een nieuwe vergelijkende meting heel anders uitpakken en aantonen dat een deel van Dronten en geheel Biddinghuizen ernstig hinder ondervinden....... Wat dan?....Gaat het vliegveld dan weer dicht?? Stoppen nu het nog kan! Dat bespaart ons belastingbetalers een giga miskleun!

  reageer
 • drontenaar

   

  Wat een oplichterij. Geen overlast op dit moment?? Elke morgen rond 5 uur komt er zo'n lawaai kreng over. Waar staan die meters?? Ergens in een kelder. Het wordt straks een ramp met al die dalende vliegtuigen over Dronten, en stijgende vliegtuigen over Biddinghuizen. En iedereen praat over werkgelegenheid!! Gedeputeerde Lodders vertelde gisteren op Radio 1 dat er slechts 150 nieuwe banen erbij komen. En velen komen mee vanaf Schiphol. Ik hoop dat het echt een grote flop wordt.....!!!

  reageer
 • Bas

   

  Wordt ook een flop... Alleen voor Dronten dan...

 • Cor

   

  Inderdaad nu al een hoop herrie door aanvliegroute schiphol. Als dat volgens meting geen overlast is, kun je nagaan wat we straks te verduren krijgen. Uitbreiding van Lelystad Airport is echt het slechtste idee van de eeuw. Idioot dat Lodders zo weinig rekening houdt met de helft van de polder. Kunnen we hem straks persoonlijk aansprakelijk stellen voor waardedaling van onze woningen?

 • Ron

   

  Kom maar op met dat vliegveld. Een enorme boost voor Flevoland!

  reageer
 • stratos

   

  Ja een enorme boost aan geluidsoverlast zul je bedoelen....!!!

 • Tom

   

  ik zou wel willen weten waar die meetpunten staan. Is er een meetpunt in Swifterbant en ook een meetpunt in Biddinghuizen?

  reageer
 • DeLuis

   

  Ga effe Googelen op geluidmeetpunten Dronten, .........

 • Jup

   

  Dat kun je zo opvragen via een WOBVERZOEK.

 • Me

   

  Daar ben ik ook heel benieuwd naar ze roepen van alles laat maar eens zien dan inderdaad en publiceer maar eens de echte waarheid

 • Egbert van Essenklap

   

  Weg met het vlieveld Lelystad. Het voegt niks toe en gaat alleen maar ten koste van mens, dier en milieu.

  reageer
 • Me

   

  Ik sluit me helemaal bij je aan

 • Me

   

  Jaja publiceer de uitslagen dan maar openbaar en gaat het alleen om.de dorpskern van Dronten of ook omliggende dorpen? Tis een grote schande dat de overheid gewoon doet waar zelf zin in hebben we laten 2 vliegvelden klappen en beginnen lekker in lelystad wat op een goed half uur van schiphol af ligt. En voor degene die denkt dat er veel werk los komt! Nou droom.lekker verder want eat geautomatiseerd kan worden zal zeker gebeuren. En er zijn al maatschappijen die jiet eens naar Lelystad willen uitwijken en dat verplichten is zeker net zo'n slimme set als de euro invoeren. Steeds meer kapot maken. Mensen word wakker!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert