Straatpraat: Verbod op te blote kleding?

BIDDINGHUIZEN
Naast middelbare scholen blijken ook basisscholen strikte kledingvoorschriften voor leerlingen te hebben. Zo verbiedt een katholieke basisschool in Den Haag meisjes naveltruitjes te dragen. Ook make-up is uit den boze voor de kinderen.
Veel ouders zijn positief over het uitbannen van sexy kleding. We vroegen in Biddinghuizen of op iedere school een verbod zou moeten komen op te blote kleding.

reacties (11)

 • Pzaal

   

  Ik vind het normaal dat ze 'minimaal' een tshirt korte broek en sokken met schoenen moeten aanhebben.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En zoals altijd geldt de kritiek alleen de dames. Half Nederland zet een hele grote muil op over hoofddoeken en burka's en hoe vrouwonvriendelijk het is, en als puntje bij paaltje komt vertonen we zelf precies dezelfde reflexen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Spruitjeslucht!

  reageer
 • Docent

   

  En toch.... Als docenten en andere leerlingen mogen wij er tegenaan kijken en de collega's verbazen ons dat ook ouders dit blijkbaar toestaan. Het gaat niet zozeer om het naveltruitje, maar meer minimale spagetti shirtjes, al dan niet doorschijnend waarmee door sommige dames al vanaf de brugklas mee wordt geparadeerd. Sommige meisjes doen dit bewust, sommige uit meeloopgedrag andere meiden denken er niet eens bij na en gaan zelfs zo soms naar de supermarkt om daar vakken te vullen. Wij sturen ze na een verhelderend gesprek met een vrouwelijke collega naar huis om wat anders aan te trekken. Dit roept soms grote weerstand op. Onze ervaring is dat dit veelal ook de meiden zijn die wel meer weerstand tegen zaken hebben die wij met z'n allen als geaccepteerd zien

  reageer
 • Rinus

   

  Wat een jaren 60/70 discussie!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tsja

   

  Kledingkeuze verbieden? Daar is het onder andere in Afghanistan ook mee begonnen. Oja en als een leraar er niet tegen kan dan moet ie maar een ander vak uitzoeken.

  reageer
 • Barbara

   

  Tijdje terug, nog niet eens zo lang geleden, hadden mensen respect voor een leraar die een vak doceerde waarmee je je kennis kon uitbreiden. Respect zit hem in je totale houding en daar maakt behalve je al dan niet lekker in je vel voelen zitten je kledinggedrag deel van uit. Dat geldt wat mij betreft voor beide partijen. Ik geloof niet dat je daar je eigen creaties thuis voor in de kast hoeft te laten hangen, maar bewaar al dat leuke doorschijnende, kleurrijke, aan spagetti bandjes hangende truitje lekker voor thuis of voor feestjes om je vriendje mee te verrassen, dan heeft die ook nog wat speciaals met jou te delen, in plaats van op het schoolplein als kuddedier uit te worden uitgedaagd door het andere kuddedier.

 • Frits

   

  Als basisschool vind ik dat je kledingsvoorschriften en andere voorschriften op make-up en mobiele telefoons mag opleggen. Het is toch van de gekke dat 8/12 jarige met een telefoon naar school gaan, maar het is wel de huidige realiteit! Gaan we ook een condoom in hun broodtrommel doen voor het geval dat? Gewoon strenge regels opstellen en bij overtreding een aantekening in de schoolkrant!

  reageer
 • Het Licht

   

  Het wordt tijd dat iedereen eens met zijn eigen zaken bemoeit.

  reageer
 • Jacob

   

  Eigenlijk alleen in Maastricht weet men zich nog te kleden. In de rest van het land heeft men meestal "iets aan". Heeft alles met (het gebrek aan ) normen en waarden te maken, alsook een bijna verloren gegaand cultureel erfgoed. Wat betreft de kleding op scholen, zou het een goede zaak zijn het schooluniform weer in te voeren alsook het begrip discipline.

  reageer
 • Krelis Knokkelflepper

   

  Burka, hoofddoek, naveltruitje. Wie bepaalt wat kan en mag? Zoveel mensen, zoveel wensen en meningen hierover. Hier is geen oplossing voor.

  reageer
 • Barbara

   

  Op het eiland Bonaire, een Nederlandse gemeente trouwens, hebben ze het leuk opgelost, daar mogen kinderen iedere dag hun eigen kledingkeuze bepalen. Sokken, schoenen, rok of broek, maar allemaal, niet eentje uitgezonderd, heeft een heel leuk paars tshirt aan.Geeft onderling een heel fijn saamhorigheids gevoel naar elkaar.

 • Jan van Urk

   

  De seksuele moraal is in dit land - met behulp van types als Kim Kardashian en Sylvie Meis - behoorlijk doorgeschoten richting 'alles moet maar kunnen ook al zie ik eruit als een slet'. Goed dat daar iets tegen gedaan wordt.

  reageer
 • De moraal is al verdampt toen Meis en KK nog luiers droegen, dat kan je hen niet echt kwalijk nemen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert