Rechter gaat zelf op visveiling kijken

URK
De rechter gaat vrijdag zelf bij de visveiling op Urk kijken. Aanleiding is een derde kort geding woensdag in Lelystad tussen directie van de veiling en de vissorteerders.

Het geding was aangespannen door de visveiling omdat de sorteerders weigeren samen te werken met een nieuwe chef van de veiling. De sorteerders zijn autonoom en hebben als groep zelf een chef. Vrijdag wil de rechter op locatie alle betrokkenen horen en de werksituatie bekijken.

De vissorteerders en de directie van de veiling hebben al maanden onenigheid. Het sorteerwerk wordt al tientallen jaren gedaan door Urkers die aangesloten zijn bij de Combinatie van Vissorteerders. Begin januari was de Combinatie niet meer welkom en nam de veiling zelf mensen in dienst. De rechter oordeelde eerder al dat de visveiling niet zomaar de Combinatie buiten spel mocht zetten.

reacties (12)

 • Tiemen

   

  Dat is dus het voor en nadeel van een zzper.niet piepen als er geen werk meer is voor jou of dat je vervangen word.dit gebeurt overal

  reageer
 • Sorteerder

   

  Nee voor de zzper was er geen plaats meer in de herberg. Dus zoveel keus was er niet. Gewoon de deur gewezen door de directie en haar gevolg. Dus nee, geen keus! Als uw salaris ingekort wordt, zou u daar vrolijk van worden? Ik niet als ik de keus al had gehad. De route die isla wil is inmiddels bekend. Wurgcontracten op basis van arbeidvoorwaarden die niet anders zijn dan éénzijdig de boel uitknijpen. Machtswellustelingen zulen er wel voor zorgen dat de mensen totaal uitgezogen worden. Dat is wat er speeld.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Het sorteerwerk wordt al tientallen jaren gedaan door Urkers die aangesloten zijn bij de Combinatie van Vissorteerders." - ja, en die willen natuurlijk hun monopoliepositie niet kwijt.....

  reageer
 • Dnz

   

  Spelen hier geen andere krachten dan een arbeidsconflict? Denk aan druk via het dorp, gemeenschap, kerk of families? Even los van dit: heeft de visserij wel toekomst op Urk? Gisteren is er een presentatie geweest aan oa. De provincie waarin de locatie werd bekeken van een nieuwe servicehaven waar het woord vis niet meer genoemd werd. Prima initiatief! Aan de andere kant loopt er weer een rechtzaak tegen Urker visbedrijven over het verkopen van een een minder product als was een dure Noordzee vis. De Urker vis raakt steeds meer besmet en voor de buitenwereld steeds minder betrouwbaar. Wat eet ik op? Word ik belazerd? Is dit de toekomst?

  reageer
 • Dus ja

   

  Geachte sorteerder, volgens mij had u een keus... Of was ISLA niks voor u?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sorteerder

   

  !20 man op straat pleuren is ook geen bijbelse weg. Typisch dat je toen niet reageerde...... Kijk eens in de spiegel, zie jezelf op straat gezet, je gezin zonde vreten..... Wat zou jij doen?? Als je in je hart hebt gekeken en het antwoord weet, mag je nog eens reageren.

  reageer
 • Pan

   

  Wat een kinderachtige spelletjes speelt directeur iedere keer

  reageer
 • Bart

   

  Krijgen we dit gezeur weer, stopt het dan nooit.

  reageer
 • Barbara

   

  Wat een geweldige rechter, moet vaker gebeuren dat rechters zelfstandig meewerken om ter plaatse te boel te kunnen ervaren.

  reageer
 • ronald

   

  Hier zit een vi(e)s luchtje aan straks

  reageer
 • NN

   

  Volgens mij moeten jullie een ander vak gaan leren broeders. Het is niet de Bijbelse weg om voor de rechter je gelijk te gaan halen. De media vergroot dit nog uit, dus geen goede reclame. Probeer de minste te zijn. Sterkte en zegen!

  reageer
 • Klaas

   

  neem afscheid van elkaar.jullie creëren een onmogelijke werk situatie voor elkaar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert