Inwoners denken mee over toekomst centrum

ZEEWOLDE
Inwoners van Zeewolde konden woensdagavond brainstormen met de gemeente Zeewolde en plaatselijke ondernemers over de toekomst van het winkelcentrum. De gemeente had daarvoor een speciale bijeenkomst in grand café The Lux georganiseerd. De gemeente en ondernemers willen weten hoe mensen over het centrum denken en wat er volgens hen verbeterd kan worden.

Ruim 11 procent van de winkels in Zeewolde staat leeg waardoor het centrum minder aantrekkelijk wordt om te winkelen. Met input vanuit het dorp hoopt de gemeente verdere leegstand te voorkomen. Daarnaast doen inwoners van de gemeente Zeewolde 54% van hun aankopen online. Dat percentage ligt veel hoger dan in omliggende gemeenten.

Inwoners kunnen binnenkort hun ideeën ook kwijt in een zogenoemd werkatelier aan het Kerkplein in het dorp.

reacties (5)

 • Rene van de Lustgraaf

   

  Winkeliers dienen prijs bewust te zijn. Zij moeten kijken of hun product qua prijs met het internet niet te veel uit de pas loopt. Als het product niet in de schappen ligt moet de verkoper of verkoopster zeggen: even in het magazijn kijken, helaas niet op voorraad, mag ik het bestellen voor u, wij bellen u op als het procduct er is. Deur open en een gezellig muziekje aan. Een winkel centrum dient in een 8 gebouwd te worden, zodat de mensen elkaar weer tegen komen. Ik heb 12 jaar geleden een tekening ingediend, met een ontwerp van Albers en van Huut. Het zou komen op de plaats waar nu de winkels leeg staan. Naast het gemeentehuis. Helaas niets van gehoord. Het gebouw hebben wij en Bussum neergezet, beneden winkels en boven woningen. Het gebouw is een trekker voor Bussum. Fijn dat het centrum naar mij is vernoemd Ga kijken in Bussum.

  reageer
 • Nk

   

  Klagen helpt niet. Het ligt grotendeels aan de inwoners zelf. Kom dan naar het centrum en doe zoveel mogelijk inkopen in je eigen plaats in plaats van elders of via internet. Als er meer wordt gekocht en meer mensen in de straten van het centrum lopen ziet het er al een stuk beter uit. Het tweede probleem is dat de Gemeente dom bezig is: tulpeneiland zo ver mogelijk van het centrum af. Geen bewegwijzering of duidelijke P-route naar het centrum. Zeewolde is zeer toerist onvriendelijk!

  reageer
 • Jacob

   

  Zeewolde heeft een sfeerloos en desolaat centrum. Het gemeentehuisen de parkeergarage staan daar symbool voor. Elke poging om van dit centrum een gezellig en goedlopend winkelcentrum om te toveren is bij voorbaat kansloos. De enige oplossing is om het centrum met de grond gelijk te maken en hernieuwd op te bouwen. En dit vooral niet onder leiding van de huidige betrokkenen beleidsmakers. "Wij", "Samen", "Zeewolde". Dat is niet hetgeen de wethouder voorstaat. Voor hem staat "Wij" voor de gemeente en "Samen" daar wil hij eigenlijk niets van weten. Hij behandelt de inwoners van Zeewolde als een slechte huisvader zijn kinderen. De gemeente gaat "harken", "een actieplan maken" en "beslissen". Een staaltje van domme arrogantie.

  reageer
 • piet

   

  zonde van het dorp zoveel leeg en nu voelen we ons niet lekker meer lopen .als ik met mijn fiets kom moet ik 2 sloten meenemen ze staan te loeren om mijn fiets heen ga nu nog maar in 1 keer alles halen en zo snel mogelijk weg wezen .

  reageer
 • wimjc

   

  Als de bank om je geld te halen al weg is ............................begint het brainstormen behoorlijk laat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert