Gezamenlijke visie nodig op Zuiderzeelijngelden

NOORDOOSTPOLDER
Urk, Noordoostpolder en de provincie Flevoland moeten een goede gezamenlijke visie opstellen, om meer profijt uit de Zuiderzeelijngelden te halen. Bovendien moet de regeling minder bureaucratisch en minder complex worden gemaakt. Dat blijkt uit een evaluatie van een onderzoeksbureau.

Met de Zuiderzeelijngelden worden Noordoostpolder en Urk gecompenseerd voor het feit dat het kabinet in 2007 een streep zette door een spoorlijn naar het noorden van het land.

Om Noordelijk Flevoland economisch toch sterker te maken, wordt er subsidie gestoken in meerdere projecten zoals CompoWorld en de Parel van Flevoland. Volgens de onderzoekers versterken de projecten elkaar echter niet, en moet daaraan gewerkt worden.
Overigens ligt het programma rond de Zuiderzeelijngelden inhoudelijk en financieel goed op schema.

reacties (6)

 • teun

   

  ja investeren in grote publiekstrekkers ,zoals een nieuw museum op schokland en daar ook museum nagele in onder brengen is beter dan bedrijven te spekken.ook ophouden met willen investeren in glasvezel buitengebieden vanuit de ZZL gelden,maar ondertussen wel blijven geloven en investeren in een ontsluiting per spoor.

  reageer
 • Frits

   

  Dat is een verkeerde veronderdstelling. Het doel was een versterking van de Nederlandse en de regionale economie. Uit studies en de maatschappelijke kosten-batenanalyse bleek (openbaar) vervoer en negatief rendement op te leveren. Dat is dus geschrapt. Investeren in het bedrijfsleven en deels ook in wegen bleek een positief rendement op te leveren. Daarom is dat in gang gezet. Alleen heeft de regio zelf de mogelijkjheid gekregen de uitvoering ter hand te nemen, en dat blijkt nu tot provinciaal gehobby met weinig rendement te leiden. Logisch, want de provincie Flevoland heeft die kennis en kunde helemaak niet. Dat betekent dat de keuzes hier bepqaald worden door vriendjespolitiek en handjeklap.

  reageer
 • P.

   

  Las de Ketelbrug dicht, en maak zo een alternatieve snelle verbinding naar het noorden... Dat is pas een prima besteding van de Zuiderzeelijkgelden!

  reageer
 • Is dit bedoeling??

   

  De burger is in de veronderstelling dat deze gelden gebruikt worden voor beter vervoer! Het immers geld geparkeerd voor de treinverbinding ,nu gebruikt men het voor bedrijven te spekken.Merkwaardige beredenering.

  reageer
 • Zeewolde

   

  Dat geld moet naar Urk tbv de buitendijkse haven. Dat zou economisch gezien een grote aanwinst voor Flevoland zijn, wat Urk op zich al is natuurlijk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/. 2.0

   

  Gebruik publiekstrekkers, investeer daarin, nieuwe onzinnige projecten die zonder subsidie niet draaien weren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert