245 ideeën voor Tiny Houses

ALMERE
De prijsvraag Tiny House in Almere heeft 245 inzendingen opgeleverd. Dat laat de gemeente Almere weten. Een Tiny House is een complete woning, maar is niet groter dan 50 vierkante meter. De jury wijst maximaal 25 inzendingen aan als winnaars van de prijsvraag. Die mogen hun ontwerp bouwen in Almere Poort, vlakbij de Homerusstraat. 

Ook in Almere Oosterwold komt er plek voor Tiny Houses, zo liet wethouder Herrema aan Omroep Flevoland weten. In die wijk komt een 'Tiny House farm', met plek voor 32 kleine huizen. Die huizen zijn wel iets groter en duurder, tot wel 75 vierkante meter woonoppervlak. De kavels zijn 600 vierkante meter en kosten minimaal 75.000 euro. 

Vanaf 1 juni exposeert Kunstlinie Almere Flevoland alle inzendingen van de prijsvraag in de foyer van de schouwburg van Almere. De winnaars van de prijsvraag worden op 6 juli bekendgemaakt in aanwezigheid van minister Blok van wonen.

reacties (3)

 • Pimpernel

   

  In Amerika hebben ze geplastificeerde karntonnen dozen als woning, voor een Nederlands hardwerkende ZZPer ideaal om de nacht door te komen. Tiny house is te luxe dan kan je beter in zo een aluminium camper gaan wonen net als in Amerika dan ben je ook nog mobiel en jaag je je werkgever niet op reiskosten vergoeding.

  reageer
 • Nico

   

  Cavia-experience 2016 in Almere, komt dat zien.

  reageer
 • Boels

   

  Wat mag zo'n smurfenwoning gaan kosten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert