Straatpraat: Daar gaat je pensioen

ALMERE
De pensioenen worden volgend jaar waarschijnlijk gekort. Dat zegt de pensioenfederatie. De zogeheten dekkingsgraad is bij veel fondsen onvoldoende.

We vroegen in Almere wat voorbijgangers van de aangekondigde verlaging vinden.

reacties (3)

 • Kitty

   

  In de jaren '70 heeft de regering onder leiding van Den Uyl een dikke greep in het pensioenfonds gedaan om de kas te spekken... Dat moet nog altijd weer terug worden betaald (met rente). Dan zou alweer een groot gat gedicht zijn. Daar hoor je overigens geen hond over.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat was Den Uyl niet, het was Drees. Of Napoleon. Oh nee, toch Karel de Grote.

 • Norbert Nimmendaal

   

  Er is geld nodig voor de opvang van vluchtelingen, asielzoekers, etc. Daarnaast moeten de zogenaamde statushouders gehuisvest worden. Vervolgens moeten ook de, vaak uit meerdere personen bestaande, familie, al dan niet met gekochte valse papieren, in ons land worden opgevangen. En tenslotte blijft er geen geld meer over voor de Nederlanders die hun leven lang hard gewerkt hebben. Dit wordt niet veroorzaakt door een " Blonde schreeuwer" maar door de anti democraten van VVD en PvdA.

  reageer
 • Jan

   

  Ik weet niet in welk land jij woont, maar hier in Nederland worden pensioenen niet vanuit de staatskas betaald. En de opvang voor asielzoekers word niet betaald door de pensioenfondsen. Hoeveel rente vang jij op je spaarrekening? 0,7%? Hey misschien heeft dat er wel mee te maken???

 • .\/\/.

   

  Vorige regeringen staan toe dat er bij de pensioenfondsen een greep in de kas wordt gedaan....dan kan je hier op wachten. En omdat het komplekse materie is en we verder worden afgeleid door geblondeerde schreeuwers is niemand erover gevallen. Wie zijn gat brandt moet dus maar op de blaren zitten.

  reageer
 • mop

   

  Wel de centen waar jij en ik jaren hard voor gewerkt hebben.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert