Nog geen beslissing over lokaal referendum Almere

ALMERE
De gemeenteraad van Almere heeft donderdagavond nog geen beslissing genomen over het invoeren van een lokaal referendum.

D66 en de PVV hebben samen een voorstel voor zo'n referendum ingediend. Maar omdat verschillende partijen met wijzigingen op het voorstel zijn gekomen, hebben D66 en de PVV het nog niet in stemming gebracht.

Ze willen eerst met hun fracties overleggen wat zij van die wijzigingen vinden. VVD en CDA zijn fervente tegenstanders van een referendum, maar bij sommige andere partijen is er wel enig enthousiasme te bespeuren.
reacties (6)

 • Hannes

   

  Voorlopig, dan zal de tijd het moeten waarmaken, met alle problemen waar je misschien nog mee te maken krijgt, want die indruk maak je wel.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Zoals de Floriade en woonwijk niet gebouwd mag worden op het geplande terrein!! " - voorlopig ligt er een besluit van bestuurders dat door een meerderheid van de gemeenteraad wordt gesteund, dus het mag wel degelijk.

  reageer
 • Hannes

   

  Jammer genoeg stemt men niet op een coalitie, die na de partijstemming tot stand gaat komen. En daar begint de problemen, door eigenbelangen, en door splndokters, die hun doel' willen bereiken. Vandaar voor hele belangrijke gevallen mag er zeker een referendum zijn. Dan alleen maar water bij de wijn, deze krijgt anders de smaak van azijn... Zoals de Floriade en woonwijk niet gebouwd mag worden op het geplande terrein!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zolang besluiten met een meerderheid van stemmen genomen worden door volksvertegenwoordigingen die gekozen zijn via regulier verlopen verkiezingen zie ik niet wat er "anti democratisch" is. Ik weet dat het onder bepaalde clubs mode is gekozen volksvertegenwoordigingen te diskwalificeren, maar dat is volgens mij niet meer dan een demagogische manier om frustraties te uiten.

  reageer
 • Knoert Koppelkelk

   

  Opmerkelijk dat de VVD zo anti democratisch is. Hun voorman Rutte laat dit op landelijk niveau zien, maar plaatselijk zit dit dus ook bij VVD' ers in de genen. Je mag bij de verkiezingen voor hun leugenlijstjes kiezen (" geen cent meer naar de Grieken") daarna moet je als burger je mond houden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Corrie

   

  Als het stuk is geamendeerd, dan was er eigenlijk geen meerderheid voor. Slechte verliezers hoor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert