School doet aangifte na gooien rookbommen

LELYSTAD
Scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad doet aangifte bij de politie nadat er rookbommen in de school zijn gegooid.

Drie jongens met bivakmutsen wierpen de rookbommen donderdagmiddag in de aula van de school, mogelijk als examenstunt. Het brandalarm ging af en iedereen moest het gebouw verlaten.

De Rietlanden zegt dat de school en de politie een vermoeden hebben wie de daders zijn. De school kondigt aan gepaste maatregelen te nemen.

Volgens de Rietlanden is in eerste instantie onderschat wat voor effecten het incident op een deel van de leerlingen heeft. De school zal leerlingen waar nodig hulp bieden om over de schrik heen te komen.

reacties (9)

 • Wilco

   

  Vind dit echt een hele kwalijke zaak. Als ik daarbij was, dan was mijn eerste gedachte ter plekke dat er achter die rookpluimen wellicht iemand klaar kon staan met een AK-47 in de aanslag. Zeker in deze tijd. Rook-bommetjes onder het mom van een examen stunt? Joh, dit doe je toch niet.

  reageer
 • HM

   

  Ik denk dat je eerder moet kijken naar de realiteitszin van de leerlingen. Tuurlijk, het zijn kinderen. Maar echt snugger was het niet. In deze tijd dat iedereen bang is voor aanslagen, had een dergelijke actie ook tot paniek kunnen leiden. Iedereen stormt de school uit en er vallen daarbij gewonden. Wat dan? Wat als jouw zoon of dochter in de verdrukking gewond was geraakt?

  reageer
 • HM

   

  Een aangifte leidt niet tot een aantekening waardoor een VOG later geweigerd zou kunnen worden. Daar is een veroordeling (in een relevante categorie) voor nodig. Bij jeugd onder de 18 geldt tevens dat zaken (veroordelingen) die voor hun 18 gespeeld hebben in het kader van privacy later niet zichtbaar zijn bij onderzoek voor VOG. Alleen als het ernstige zedenzaken of zwaar fysiek geweld betreft, is dat later nog zichtbaar.

  reageer
 • Pietje

   

  Op een vog staan alleen de dingen die belangrijk zijn voor die sector (zedendelict/zorg, rijontzegging/chauffeur etc). Een rookbommetje gooien lijkt me nou niet zo heel intressant he. En sowieso staan overtredingen niet levenslang op je vog..

  reageer
 • drontense

   

  We leven in een tijd dat dit niet kan. Als het nou geen examen stunt was, wat was je reactie dan? En als jou kind dit had gedaan als examen stunt. Als ouder wordt je er ook op aangekeken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Eric

   

  Een goed gesprek lijkt me beter dan een leven lang last van een aantekening op je VOG??

  reageer
 • Tuuk

   

  En terecht!!!

  reageer
 • AB

   

  Ach gossie toch..."We gaan aangifte doen" Waar is de realiteitszin gebleven van dat stelletje potlootslijpende managers.

  reageer
 • Brakkaboy

   

  Rwinaaaaa!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert