Celstraf geëist voor overval op hoogbejaarde vrouw

LELYSTAD • Vr 22 april 2016 | 15:52 • Vrijdag 22 april 2016 | 15:52
Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen geëist tegen twee mannen die ervan verdacht worden in september 2014 een 90-jarige vrouw te hebben overvallen in haar woning aan de Grietenij in Lelystad.

Bij de woningoverval duwden de twee mannen de vrouw naar binnen, pakten haar bij de keel en dreigden hard te knijpen en haar te doden als ze zou schreeuwen. Ook werd ze hardhandig bij haar arm gepakt. De twee namen sieraden mee. Het voorval had grote impact op het slachtoffer.

Eén van de verdachten is minderjarig. Hij wordt van meerdere zaken verdacht, zoals bijvoorbeeld een winkeldiefstal. Tegen hem is 15 maanden jeugddetentie geëist. Ook wil het OM dat een eerder oplegde TBS voor minderjarigen alsnog wordt uitgevoerd. Tegen de meerderjarige verdachte is 14 maanden cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel