Celstraf geëist voor overval op hoogbejaarde vrouw

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen geëist tegen twee mannen die ervan verdacht worden in september 2014 een 90-jarige vrouw te hebben overvallen in haar woning aan de Grietenij in Lelystad.

Bij de woningoverval duwden de twee mannen de vrouw naar binnen, pakten haar bij de keel en dreigden hard te knijpen en haar te doden als ze zou schreeuwen. Ook werd ze hardhandig bij haar arm gepakt. De twee namen sieraden mee. Het voorval had grote impact op het slachtoffer.

Eén van de verdachten is minderjarig. Hij wordt van meerdere zaken verdacht, zoals bijvoorbeeld een winkeldiefstal. Tegen hem is 15 maanden jeugddetentie geëist. Ook wil het OM dat een eerder oplegde TBS voor minderjarigen alsnog wordt uitgevoerd. Tegen de meerderjarige verdachte is 14 maanden cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


reacties (7)

 • Pzaal

   

  rechtbank lelystad doet over twee weken *vrij*spraak.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als je een 90 jarige vrouw in haar eigen woning "overvalt" Dan ben je toch echt heel , heel erg ziek tussen je oortjes. Hoe moet zo'n vrouw ooit nog fatsoenlijk verder kunnen.....

  reageer
 • Barbara

   

  Om Lelystad dit keer eens op een ludieke wijze op de kaart te zetten stel ik voor een eenmalige dot smartegeld uit te keren aan deze hoog bejaarde inwoonster van deze stad, maakt niet uit welke pot dit moet komen, Fackeldey. Uiteindelijk kosten deze daders ook geld.

  reageer
 • Bas

   

  Wat ben je toch heldhaftig Barbara! Zo lief dat je uit jouw eigen zak deze smak geld gaat geven. Je bent een enorm goed mens.

 • RR

   

  De straffen zijn te laag t.o.v. het leed wat iemand is aangedaan. Ik ben van mening dat de ouders een fikse geldboete behoren te krijgen. Dat houst zo een rotjong de volgende keer wel weg bij rottigheid. Ouders dragen dan wel zorg door meer sociale controle, dus op tijd thuis zijn, mobiel checken enz.

  reageer
 • guus

   

  soms zou de doodstraf weer ingevoerd moeten worden. ok, wel wat "overdone", maar een overval op weerloze mensen.....

  reageer
 • Jojo

   

  Ben het met je eens

 • laat alle reacties zien
 • Astrid

   

  En hr slachtoffer krijgt d'r leven nooit meer terug zoals die was voor deze laffe overval van stel domme onopgevoede kneuzen

  reageer
 • Bart

   

  Deze heren kwamen uit... Almere stond eerder in alle kranten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert