College stoort zich aan toon PVV-vragen asielkinderen

ALMERE
Burgemeester en wethouders van Almere storen zich aan de toonzetting van vragen van de PVV-fractie. Die stelde schriftelijke vragen over het gratis gastlidmaatschap van sportclubs voor kinderen van asielzoekers.

De partij stelde dat asielkinderen daarmee worden voorgetrokken boven Nederlandse kinderen. Volgens burgemeester en wethouders hebben alle kinderen recht op goede randvoorwaarden om zich te ontwikkelen, welke achtergrond ze ook hebben.

Het college stoort zich eraan dat de PVV suggereert dat asielkinderen worden voorgetrokken. De regeling geldt voor alle kinderen in een kwetsbare positie, schrijven b en w.

reacties (17)

 • rik

   

  Er wordt in diverse reacties weer eens vergeten dat we een regel hebben gelijk bbehandeling in gelijk gevallen . De eigen inwoners hebben het echter meestal veel beter dan de asielzoekers. Van niets of weinig kan je nu eenmaal minder zelf betalen dan van een fractie meer. Dat verklaard de meeste van die ogenschijnlijk ongelijke behandeling

  reageer
 • Ik

   

  Er is een sportfonds voor kinderen waarvan de ouders sport niet kunnen betalen. Even goed laten informeren alvorens conclusies te trekken. Daarnaast. Een hoop mensen hebben het er met aparte uitgaven, vaste lasten niet betalen en boetes rijden in het verleden zelf naar gemaakt dat zij nu in de schulden zitten en maandelijks niks over houden. Op de blaren zitten dus. Dan help ik toch liever een gezin die heeft moeten vluchten.

  reageer
 • Gijs

   

  Dat komt door de politieke keuzes mbt woningbouw. En dat lijkt me niet de schuld van asielzoekers. Dan moet je ook de schuld geven aan mensen die met een urgentie verklaring voor jouw kinderen gaan.

  reageer
 • Kees

   

  Wij weten wat wij zeggen

  reageer
 • Jan

   

  Je weet niet eens waar je over praat laat staan dat je het probleem begrijpt. Mensen een sociaal minima die kunnen soms niet eens hun vaste lasten betalen, dat persentage neemt snel toe over een abonnement voor een sportklub is er absoluud geen geld voor. dus Frenk weet wat je zegt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  Je kunt in ieder geval vaststellen dat de overheden totaal overrompeld werden door de migrantenstroom. Terwijl je het al zo'n 1,5 jaar zag aankomen! De sociale woningbouw zat al jaren in de slop en zelfs nu is het niet van de grond te krijgen door allerlei regeltjes en dikdoenerij. Gezapigheid troef en geen beweging in te krijgen. De toon van de PVV bevalt mij niet. Wel is duidelijk dat de punten die zij noemen jarenlang zijn weggelachen door de politiek correcte partijen.

  reageer
 • Frenk

   

  Ik vraag mij iets af? Alles mensen die hier negatief reageren. 1 rookt u? Zo ja stop daarmee. En u kind kan op een sport 2 heeft u een baan of heeft u een uitkering. Als u een baan heeft top, heeft u een uitkering zoek een baan. 3 geeft u geld uit aan onnozele zaken (dure merk kledij, scooter, verlagen van auto) stop daarme dan kan u kind op een sport. Ik heb een goede baan en betaal flink belasting, en ik heb er totaal geen moeite mee dat kinderen uit een oorlogs gebied hier geld krijgen om heerlijk te kunnen sporten. Zodat zij vrij kunnen genieten zonder te hoeven denken aan die verschrikkelijke dingen die zij hebben meegemaakt.

  reageer
 • Dr. Jake

   

  Niet op mijn kosten resp. voor mijn belastinggeld.

  reageer
 • Barbara

   

  Op niet 1 manier, al zou je denken dat het beter is, zou je verkeerde macht uit moeten willen oefenen over deze oorlogsslachtoffers. Bemoedigen lijkt me veel beter. Maar ook voor Nederlandse kinderen in noodsituaties zou ik die wanhoop liever transformeren naar wat hoop. Mensen staren zichzelf blind door zich altijd maar weer altijd cijfertjes te verschuilen. Ben het met Realist en Faerie eens, gelijke monnikken gelijke kappen. Doe niet altijd of er niets is te verdelen. Kijk in je huis en kasten naar spullen die je nooit gebruikt en misschien niet eens had hoeven aan te schaffen.

  reageer
 • Flevolander

   

  Wat heeft dat te maken met sporten?

  reageer
 • 13xx

   

  Ik citeer: 'De regeling geldt voor alle kinderen in een kwetsbare positie, schrijven b en w.' Dus als uw kinderen ook in een kwetsbare positie zitten......

  reageer
 • Faerie

   

  Eens met Hans, maar dat geldt ook voor vele andere zaken die te maken hebben met asielzoekers. Ze krijgen meer dan mensen met een inkomen op bijstandsniveau of onder bewind. Meer geld (bron: rijksoverheid), gratis zorg. Als statushouders doorstromen naar sociale woningen hebben ze lagere huren. Dat kan niet. Alles moet gelijkgetrokken worden met de norm en mogelijkheden voor bestaande inwoners.

  reageer
 • Realist

   

  Het gaat hier inderdaad om kinderen van deze "asielzoekers", en toch heeft de PVV gelijk dat deze worden voorgetrokken. Nederlandse gezinnen die het financieel zwaar hebben moeten aan zoveel eisen voldoen en stukken overleggen dat de meeste aanvragen worden afgewezen. Iets waar ik zo wie zo weinig over lees is het verschil in premie voor de ziektekosten verzekering, deze is voor asielzoekers bijna 85,- p.m. (wordt volledig voor hen voldaan) en zonder eigen risico of bijdrage voor medicijnen of tandarts. Is dit geen discriminatie?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Onze kinderen staan al jaren op de wachtlijst voor een woning.

  reageer
 • Jessica

   

  En terecht. Het gaat hier om kinderen, die zijn hier nu eenmaal. Wil je die opsluiten of wil je dat ze leren, spelen en integreren?

  reageer
 • Bb

   

  Het klop asielzoekers worden voor getrokken krijgen gratis kleding tv spelcomputer fiets school en sportvereniging Daar moeten de Nederlanders gewoon voor betalen

  reageer
 • hans49

   

  Persoonlijk zit ik niet in een benard financiële situatie, maar ik kan me voorstellen dat veel andere gezinnen met kinderen ook graag zo'n gastlidmaatschap zouden willen hebben. B&W moeten zich wat professioneler opstellen als kritische vragen gesteld worden door een partij die hun niet welgevallig is....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert