Peuter met fietsje onder auto

URK
Een jong meisje is op Urk gewond geraakt nadat zij op haar fiets in aanrijding kwam met een auto.

Het ongeluk gebeurde zaterdagmiddag aan de Waakhoogte.

De peuter is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Zwolle. Hoe ernstig de verwondingen van het meisje zijn, is onbekend.reacties (15)

 • Urkertje84

   

  Update aanrijding Waakhoogte. Peuter is weer thuis. Geen blijvend letsel. Gelukkig goed afgelopen dus!

  reageer
 • stop

   

  Dit is het enige bericht wat wij wensen te vernemen, alle andere berichten, ja wat moet je er mee...

 • Frenky

   

  Urk is zo groot, ze moeten allemaal op zondag de auto pakken. Luiheid zit in de mens.

  reageer
 • Pluto

   

  Kinderen krijgen is één,er op passen twee!

  reageer
 • Riekelt

   

  Man reed gewoon achteruit van zijn oprit af dus wat een gezeik over snelheid

  reageer
 • Gerben

   

  Donderdag was het in Tollebeek ook al raak! Ik heb toen ook al aangegeven dat de openbare weg geen speelplaats is voor kleine kinderen! Daar krijg je dan reacties op als: je mag in de bebouwde kom maar 30km of je moet je snelheid aanpassen aan de situatie. Ten eerste is het 50 km en ten tweede de weersituatie was normaal en de wegbeheerder heeft besloten om er geen 30 km gebied of woonerf van te maken! Dus als je dan als ouder je peuter of kleuter op de openbare weg laat spelen dan ben je we heel naïef of moet je onder toezicht geplaatst worden!! Lekker makkelijk om de schuld te geven aan de automobilist!

  reageer
 • Kareltje

   

  Dus omdat de wegbeheerder heeft bepaald dat de maximum snelheid 50 km/u is, is dat dus altijd een verantwoorde, veilige snelheid? Nee dus (dat heb je ook niet geleerd tijdens je rijlessen). Je hebt als automobilist, zeker in woonwijken, rekening te houden met onverwachte situaties. Als je geen vrij zicht op het trottoir hebt ga je daar dus geen 50 km/u rijden, of er moet tussen de rijbaan en het trottoir nog een gescheiden fietspad of groenstrook liggen. Je hebt anders gewoon geen marge meer om te remmen of uit te wijken als er 'iets' van tussen de geparkeerde auto's de weg op komt. Zelfs bij 30 km/u heb je in geval van nood vrijwel geen marge meer over. En als je 'braaf' 50 rijdt en een kind of fietser aanrijdt, kun je wel naar de wegbeheerder wijzen, maar de OvJ en rechter zullen daar geen boodschap aan hebben.

 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Nieuws uit urk altijd veel reacties, maar uit Almere en Lelystad de zware delicten weinig reacties. Dat zegt genoeg

  reageer
 • JanB

   

  Inderdaad heel typisch, zodra het nieuws van Urk is weten een heleboel meteen iets negatiefs over Urk of over Urkers op te rakelen, vaak ook zonder dat het op enige manier onderbouwd is maar puur op aannames of onderbuik gevoel. En nee, ik kom zelf niet van Urk

 • Ik

   

  Het lijkt aan de foto's te zien wel of de peuter er daar nog steeds onder ligt. Bij achteruit rijden kan dit gebeuren, vind het zelf ook altijd link. Gelukkig heb ik een achteruitrijcamera en geeft die goed zicht achter de auto.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Waar slaan al deze reacties op als je de feiten niet kent? Dit betrof een auto die stapvoets achteruit reed vanaf de eigen oprit van de bestuurder. Natuurlijk is alertheid geboden vooral in zo'n kinderrijke buurt als de Polderwijk op Urk maar soms komt het voor dat je er echt niets aan kunt doen. Komt een kindje plots voor de dag ondanks dat je 2 x gekeken hebt. Dit is de vrees en het trauma van elke verantwoordelijke bestuurder. Hopen en bidden dat het met de peuter goed komt.

  reageer
 • Duidelijkheid

   

  Zo, nu is er duidelijkheid en kan al het domme volk stoppen met onzinreacties over snel rijden. Wel jammer dat de journalist niet doorgevraagd heeft naar wat er gebeurd is, maar aan de foto had iedereen al kunnen zien dat de auto achteruit reed. Sterkte voor de bestuurder en de ouders!

 • Joyce

   

  Ik ben nog maar 11 en ik moet bij haar in de klas oppassen het raakte mij echt

  reageer
 • Pieter

   

  Beetje onzin om al over snelheden te beginnen. Punt 1 van de ransuil tot de bewuste kruising hooguit 35 meter kwa afstand. Op dat stuk rij je dus echt niet 50kmpu. Punt 2 kruising is zeer onoverzichtelijk door een heg die al het zicht wegneemt. Punt 3 dit kan overal gebeuren ook op 50 km zones en ook in woonerven met snelheden van 5kmpu.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Onwetendheid is geen enkel excuus voor; Voorbarige, bevooroordeeld en beschuldigende, reacties; Een alom, om zich heen grijpende ‘twitter’ mentaliteit. Hoe gaat het inmiddels met de onfortuinlijke peuter? Of ‘Ben ik in beeld? Tja, wij kunnen kiezen inderdaad! Bij deze gelegenheid, ik ben het eens met 'Pieter' JC.

 • Theo

   

  Meteen weer de schuld bij een ander neerleggen. Hoe zit het met het toezicht en verantwoordelijkheid van de ouders?

  reageer
 • Knielus

   

  Op Urk kan niemand normaal auto rijden. Overal te hard en macho gedrag.

  reageer
 • drontense

   

  Helemaal mee eens! Ben een aantal keer op de fiets van dronten naar urk gefietst. Het valt me op dat de urkers erg hard rijden zowel binnen als buiten de bebouwde kom. In emmeloord heb ik die ervaring niet. In dronten kunnen ze er ook wat van zoals ouders die kinderen met de auto brengen.

 • Knielus

   

  Bedenk zelf aub een naam om een reactie te plaatsen en wees niet zo kinderachtig om andermans naam te gebruiken!

 • kees d.

   

  50 km/u is veel te hard in woonwijken. Als 50 rijdt kan je niet reageren op onverwachte dingen die kinderen kunnen veroorzaken.

  reageer
 • Pzaal

   

  Verschrikkelijk, Hopelijk komt ze er weer snel bovenop.

  reageer
 • Joost

   

  Even los van deze situatie, want ik ken de feiten en omstandigheden niet. Maar als ik zie hoe hard er gereden word in de 30km zones dan vind ik het niet verwondelijk dat dergelijke ongelukken gebeuren. Om nog maar te zwijgen van de onoplettendheid ivm smartphone's. Het zal helaas nooit uit te bannen zijn als mensen zelf rijden. Ik kijk uit naar de toekomst en de zelf rijdende auto.

  reageer
 • Tuuk

   

  Ook bij een zelfrijdende auto kan een kind onder een auto komen! Kinderen zijn nou eenmaal onberekenbaar en een zelfrijdende auto staat ook niet binnen 1 seconde stil als deze te hard zou rijden! Ik hoop wel dat het met het meisje goed komt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert