Almeerse wethouder: Floriade wordt snel zichtbaar

ALMERE
"Ik beloof dat er in de komende maanden veel zichtbaar gaat worden rond de Floriade." Dat zegt de Almeerse wethouder Tjeerd Herrema zondag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken, in reactie op de kritiek van politieke partijen en ondernemers dat er te weinig vooruitgang wordt geboekt.

Herrema vergelijkt de fase die het Floriade-project doormaakt met het voorjaar: "Er zit veel in de grond, maar je ziet het nog niet."

Op het terrein zelf en ook elders in de stad zullen binnenkort initiatieven zichtbaar worden, aldus de wethouder.

reacties (14)

 • Cirefrin

   

  Ga vooral gauw stoppen met deze Floriade. Een grote financiële fiasco. De burger is hier straks de dupe van.

  reageer
 • Gaudi1959

   

  Doe de Floriade niet op deze locatie maar b.v. in Pampushout. Daar is nog ruimte zat en zit je vlak aan het water en bestaand bosgebied. Met een nieuwe IJmeer-brug kan het goed worden on slot en.

  reageer
 • Flevolander

   

  Waarom is er geen referendum gehouden onder de inwoners van Almere, weet je wat misschien kunnen we dat nu doen A: Willen wij de floriade in onze stad B: willen jullie dat het na de floriade verandert in een woonwijk. De floriade kan mooi zijn, máar ik heb in mijn jeugd alleen de floriade in Amsterdam Zuidoost meegemaakt en dat was vele jaren geleden met een ander munteenheid. Maar ik zeg ja, ik verwacht een dat onze ingehuurde managers hun werk met 150% inzet doen en niet ziek thuis gaan zitten. Een woonwijk in een gebied wat voor heel veel almeerders recreatie was daar zeg ik NEE tegen. Geef het voormalige gebied na de floriade weer zijn huidige bestemming terug en dat is recreatie.

  reageer
 • Hannes

   

  Dan zijn er nog genoeg andere locaties waar het tot zijn recht kan komen. Daar neem je het eiland niet voor op de schop. Ga dan naar de Noordeplassen dan is het en en. Met miljoenen besparing in het verschiet. "Wat het wegennet en de exploitatie van het zo mooie eiland betreft". Zoveel oppervlakte heeft de Floriade ook niet nodig. De rest gaat dan over in de huidige Almere Stad. ( Samenwerking met de Kasteeleigenaar zou nog mooier zijn, en de toekomst is dan gegarandeerd voor verdere karikatuurs, thema's en congressen in het verschiet!!) " En dat zal de duurzaamheid en de nieuwe techniek zeker ten goeden komen". "Dan is een referendum ook niet nodig", alleen een goede wil van samenwerking.

 • GeenFloriade

   

  Een Stadswijk EN hoogwaardig bedrijventerrein voor nog meer leegstaande kantoren. De wegen die moeten komen waar de camping voor moet wijken zijn nodig voor het bedrijventerrein. Als je verder langs de A6 kijkt wat er leegstaat, dan zijn nog meer kantoorpanden ook echt hard nodig............. Geen TOPSPORT, geen TOPSCHAATSHAL, geen top voetbal, geen Floriade. Kap nu gewoon met deze onzin, maak de stad nu gewoon aantrekkelijk voor de bewoners!

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Tot nu toe is elk groot project in Almere een fiasco. Bedien met kleine investeringen de inwoners en denk niet megalomaan aan het aantrekken van toerisme oid. Zorg dat de stad leefbaarder wordt, dan volgt de rest vanzelf. Helaas is dat niets voor politici, die willen iets bijzonders op hun naam hebben staan. En daardoor worden er miljoenen verspeeld.

 • Henk

   

  Grappig dat Herrema zo enthousiast is over de Floriade. Onder de Almeerse bevolking leven hele andere gevoelens. Namelijk weerstand en onvrede over dat gedram rond het ophanden zijnde fiasco. Maar ja, tegen de tijd is Herrema allang elders. Waarschijnlijk een leuk baantje overgehouden aan dat fiasco. En de inwoners van Almere draaien op voor het enorme verlies.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Herrema: "Er zit veel onder de grond, maar je ziet het nog niet". Vertel ons dan alstublieft wat je er allemaal hebt ingestopt. Dan kunnen we ons met jou verheugen....

  reageer
 • Jos

   

  Ik word zo moe van de Floriade. Er wordt volledig voorbij gegaan aan de huidige groene waarde van het gebied. Zo mooi groen datgeen Floriade uitstekend kan worden ingepast. Maar ja, er moet een woonwijk komen en dat betekend kaalslag. Persoonlijk vind ik het nog het ergste dat er maar 1 partij weerstand geeft: de PVV. Moet ik daar, oh ellende, nu ook op gaan stemmen?

  reageer
 • Dirk2

   

  Jos, dat je het hebt benoemd zegt al genoeg! Een triest maatschappelijk beeld gevormd door wethouders met honger naar status en macht. Met de PvdA voorop gaat Almere een megaschuld tegemoet. De burger draait er voor op en Herrema en consorten wassen de handen in onschuld en elkaar de rug. Triest vooruitzicht, slecht bestuur!

 • Hannes

   

  Er zit veel in de grond, maar dat zie je nog niet, dat kan van alles zijn, wat nog niet wil zeggen dat het allemaal opkomt.. Maar van de bomen op het eiland weet je zeker dat ze weer in bloei staan.. En daar moet en zal een woonwijk komen waar zo geheimzinnig over wordt gedaan.. Met de Floriade als springplank voor maar zeggen een halfjaar.. Laat het eiland verder in zijn Glorie en in bloei staan. Velen woonwijken kunnen nu al met alle duurzaamheid en nieuwe technologie op andere locaties teweeg worden gebracht.. Ga daar op door wat al is toegezegd.!!. Juist voor het visitekaartje voor Nederland en de Wereld.. Nogmaals zeker op de geplande locatie hebben we daar de Floriade voor een halfjaar daar niet nodig.. Een verstandig ondernemer, zal zeker met het nieuwe netwerken, daar zijn visie op hebben uitgesproken. "Daar hoef je je hersens over zes jaar niet voor laten te verschrompelen. Spanning krijg je pas als je positief en negatief bij elkaar brengt. Almere in 2022 de Floriade Stad.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Ik ben nu al benieuwd naar het onderzoek in 2023. Hoe heeft het zover kunnen komen? Zal de centrale vraag zijn. De dan zittende bobo's zullen er lessen uit trekken en in het vervolg meer luisteren naar de burger. Tot zover 2023. In de jaren daarvoor gaan de voorgangers van deze bobo's miljoenen uitgeven om de floriade tot een succes te maken.

  reageer
 • frits

   

  stop toch met die onzin het leverd alleen maar schulden op heel die flopiade kappen er mee nu

  reageer
 • Henk

   

  Ik hoop dat hij zijn woorden waarmaakt en dat het wat moois gaat worden in 2022. In weerwil van al het negativisme dat nu alweer om de Floriade hangt,

  reageer
 • Jond

   

  Waarom geloof ik dit toch niet...?

  reageer
 • Flevoburger

   

  En over een paar jaar buitelen al die bobo's weer met wijzende vingertjes over elkaar heen om maar vooral niet zelf verantwoording te nemen voor het zoveelste financiële debacle. En de simpele burger betaald uiteindelijk het gelach....

  reageer
 • krekjo

   

  Misschien is Herrema even vergeten dat er daar 2 beschermde beverburchten zitten. Die mogen niet worden verplaatst want ze zijn beschermd. dus...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert