Bouwmeester weg bij Nieuw Land Erfgoedcentrum

LELYSTAD
Laura Bouwmeester vertrekt na tien maanden als interim directeur van Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. Reden voor het vertrek is de samenvoeging van Nieuw Land en de Bataviawerf tot het maritiem erfgoedpark Batavialand.

De afgelopen tien maanden heeft Bouwmeester zich vooral bezig gehouden met interne zaken en het opgaan van Nieuw Land binnen Batavialand.  

Eind deze week komt Nieuw Land Erfgoedcentrum met een persbericht. Daarna wil Bouwmeester haar vertrek nader toelichten. Bouwmeester wordt per 1 mei opgevolgd door Hans Maris. Hij is al directeur van Batavialand en de Bataviawerf.

reacties (7)

 • kustbewoner

   

  Er komt een bestuurder aan het roer te staan die nog niet in staat is de Zeven Provincien te laten afbouwen: laat staan de fusie van de 2 instellingen goed te laten verlopen en Batavialand te laten floreren.

  reageer
 • historicus

   

  Alles in BataviaLand wordt gewijd aan scheepsarchelogie en andere maritieme aangelegenheden (wrakken). De oorspronkelijk opzet van het Poldermuseum ( Zuiderzeewerken en inpolderen) verdwijnt totaal naar de achtergrond. Beide instellingen die nu waarschijnlijk opgaan in Batavialand trekken niet voldoende bezoekers om zelfstandig hun voortbestaan te verzekeren. 5 direkteuren in het 10 jarig bestaan van het Erfgoedcentrum is organisatorisch niet goed . Trekken de verantwoordelijke bestuursleden van het Erfgoedcentrum ook eindelijk hun conclusie en stellen zij hun "zetel"ook beschikbaar ?

  reageer
 • kustbewoner

   

  Na een korte werkperiode stapt zij op bij haar geestekind Erfgoedcentrum. Zeer verstandig ! Nieuw Land en Bataviawerf kunnen/zullen samen nooit goed functioneren ( ook in het verleden was dit al het geval). Niet voor niets heeft zij uitstel gevraagd om de deelnemers in het Erfgoedcentrum de financiele boekhouding op tijd te presenteren. Welke lijken komen hier uit de kast, weer een zeer gevoelig dossier naast dat van de Agora ( 600.000 euro). Financieel en organisatorisch gaan ze een zeer slechte toekomst tegemoet. BataviaLand is en blijft een utopie.

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  wat een gezever over zakkenvullerij. Instanties hebben nou eenmaal een bestuurder nodig. En die krijgen nou eenmasl goed betaald. Zeker als interimbestuurder. zou u ook doen.

  reageer
 • Johan

   

  weer een ex PvdA bestuurder die 0 maanden lang rond gelopen heeft en haar zakken gevuld. In bestuurlijk Nederland gaat het goed met het schuiven van bestuurlijke baantjes nadat de wachtgeld regeling is afgelopen. ach ja je moet toch wat. Is de voorzitter van de rvc niet ook een ex bestuurder genaamde C. van Bemmel

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • W ijkbewoner

   

  En niet te vergeten heel veel geld verdiend in deze 10 maanden

  reageer
 • Jacob

   

  Goed dat dit even in het nieuws wordt gebracht. Wist niet dat Bouwmeester bij Nieuw Land Erfgoedcentrum Lelystad actief was. Geen idee wat de functie inhoud. Ik geloof trouwens dat er dagelijks nog wel meer mensen van baan veranderenen die daarmee niet het nieuws halen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert