Alle Almeerse statushouders hebben dit jaar huis

ALMERE • Ma 25 april 2016 | 17:24 • Maandag 25 april 2016 | 17:24
De gemeente Almere heeft voor het einde van dit jaar de achterstand in het huisvesten van statushouders weggewerkt. Volgens wethouder Tjeerd Herrema is een pakket aan maatregelen samengesteld die dit mogelijk maakt. Statushouders zijn asielzoekers die in Nederland mogen blijven.

In totaal moet woonruimte gevonden worden voor bijna 700 statushouders. Het bijbouwen van goedkope en betaalbare huizen is de belangrijkste maatregel. In de komende jaren worden ruim 1200 van dit soort woningen gebouwd, waarvan er inmiddels 274 zijn gerealiseerd.

Ook zijn afspraken met woningcorporaties gemaakt. Zij halen huizen die nu nog te koop staan van de markt zodat ze weer verhuurd kunnen worden. Daarnaast heeft de gemeente het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) gevraagd om vooral gezinnen naar Almere te sturen. Elk gezinslid telt als een statushouder en door gezinnen te huisvesten haalt de gemeente haar doelstelling sneller. Het COA heeft inmiddels aangegeven hier aan mee te willen werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel