Gemeente worstelt met illegale bewoning

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde houdt problemen met illegale huisvesting van buitenlandse werknemers. Op dit moment zijn er twintig panden in beeld waar niet legaal wordt gewoond. Dat staat in een rapport van de gemeente Zeewolde, over toezicht en handhaving.

De afgelopen twee jaar is er intensief gecontroleerd op illegale huisvesting. Maar het handhaven via bijvoorbeeld een dwangsom is volgens de gemeente lastig en het zijn langdurige procedures. Veel overtredingen lossen vanzelf op, omdat de buitenlandse werknemers vaak na een poosje vertrekken. De gemeente schrijft dat het toezicht intensief zal blijven.

Op het park Horsterwold wordt ook in strijd met de regels gewoond. De gemeente heeft vorig jaar 14 zaken behandeld in verband met 'strijdig gebruik' van de vakantiehuisjes. Zes van de 150 objecten op het Horsterwold worden nog als 'verdacht' aangemerkt. Een extern bureau zal het komend jaar intensievere controles houden op het park.

reacties (6)

 • Saint

   

  Volgens mij is er ook sprake van illegale bewoning in het polen hotel. Daar mogen alleen polen wonen die werkzaam zijn in Zeewolde en niet in omliggende plaatsen. Of is het polenhotel een van de twintig verdachte panden.

  reageer
 • Henny

   

  Dit heeft de gemeenschap al meer dan een miljoen gekost. Gemeente besteed je geld beter, sporten voor kinderen, schoolzwemmen en ga zo maar door.

  reageer
 • Jacob

   

  Niet verwonderlijk als je als gemeente zelf de illigaliteit niet schuwt en niet in staat blijkt de wet- en regelgeving bij jezelf te handhaven.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Hoe kan je nou worstelen met illegale bewoning? Deze gemeente meet al jaren met 2 maten. Als het de heren uitkomt wordt een azc en een polenhotel goedgekeurd, terwijl je als huurder geen gehoor krijgt door overlast door ( veelal dronken) oostblokkers. Nu wordt er wéér door deze zelfde heren gezegd dat het zich vanzelf wel een keer oplost. Nee bestuurders van Zeewolde, jullie hebben er jaren niets aan gedaan en nu ineens wel? Natuurlijk is er op het park al jaren permanente bewoning, maar ook mede door jullie slappe beleid zijn deze mensen nu wel hun spaargeld kwijt..... Als het kalf verdronken is gaat de gemeente Zeewolde aan de gang.

  reageer
 • Rob

   

  Het zijn niet alleen de buitenlandse werknemers die daar illegaal wonen maar ook de eigenaren. Die huizen die daar staan kunnen echt geen vakantiehuisjes meer genoemd worden en daar is het al fout gegaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pieter

   

  Laten de instanties oom gelijk ff controleren op vakantiepark t'Urkerbos. Daar woont ook een groot deel mensen illegaal.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert