Vijf Urkers krijgen een lintje

URK
Vijf Urkers hebben dinsdagochtend in Zalencentrum Irene een lintje gekregen. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Teunis Snoek, 60
Teunis Snoek is oprichter en bestuurslid van de Loopgroep Urk, waarvoor hij vele hardloopwedstrijden heeft georganiseerd. Snoek is ook vrijwilliger bij damclub 'Urk aan zet' en sinds 2014 parcoursleider voor de Suydersee Triathlon. Daarnaast zet hij zich in voor de Hervormde kerk De Ark, als ouderling en door het geven van catechisatielessen.

Trijnie van Eerde-Snoek, 71
Trijnie van Eerde-Snoek deed vrijwilligerswerk voor onder andere het Nederlandse Rode Kruis, Caritas, Stichting Ethiopië/Eritrea en Het Urker Museum. Zij heeft het Comité Israël Samuel Kropveld opgericht en is betrokken bij de jaarlijkse herdenking van deze Joodse familie, die omkwam in de oorlog. Ook is ze oprichter van de Toneelvereniging Urk en Peuterspeelzaal Urk.

Tjeerd de Boer, 64
Tjeerd De Boer is vrijwilliger bij Stichting Vissers voor Visser, die vissers in ontwikkelingslanden als Suriname en Frans-Guyana helpt. Zijn hart ligt bij de visserij. Hij was betrokken bij de privatisering van visafslag, vrijwilliger bij stichting Urker Botter en via de stichting Wereldwijd te Eckelrade stelt hij visnetten beschikbaar aan uitgeprocedeerde asielzoekers, zodat zij in het land van herkomst visser kunnen worden.

Klaas Weerstand, 58
Fietswinkeleigenaar Klaas Weerstand is lid en penningmeester van Urker mannenkoor Hallelujah. Sinds 2007 is hij voorzitter van de stichting Jeugd Opvang Werk (JOW) op Urk. Hij hielp met de financiële administratie, het zoeken naar een nieuwe locatie en het opknappen van het nieuwe pand.

Janneke Loot-Kramer, 52
Janneke Loot-Kramer is sinds 1996 coördinator bij de Stichting Peuterspeelzaal Urk. Onder haar leiding zijn de mogelijkheden voor peuteropvang op Urk fors gegroeid, en zit het nu onder een dak met Triade en andere zorginstellingen.

reacties (2)

 • Vissekla

   

  Nou, Klaas doet genoeg en heeft mijns inziens het lintje dik verdiend.... Proficiat!

  reageer
 • Nou nou

   

  Ik wist niet dat Klaas Weerstand penningmeester van HallelujaH is. Ik dacht toch werkelijk met een zekere heer De Vries te maken te hebben. Ook geen tweede penningmeester want dat is meneer Roos.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert