Tien lintjes uitgereikt in NOP

NOORDOOSTPOLDER
In Noordoostpolder zijn dinsdagochtend tien lintjes uitgereikt. Acht mensen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en twee tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Piet Baars, 65
Piet Baars uit Ens zet zich al zo'n 30 jaar in voor verenigingen, organisaties en de kerk. Zo is hij sinds 1987 voorzitter van vereniging Dorpsbelang Ens, voorzitter van dorpshuis Het Roefje, voorzitter van de commerciële vereniging Ens en voorzitter van VVV Noordoostpolder.

Peter van Campen, 64
Emmeloorder Van Campen zet zich al meer dan 40 jaar in voor de samenleving in Noordoostpolder. Naast zijn baan in het onderwijs is hij actief als vrijwilliger bij Sportclub Emmeloord. In buurgemeente Urk is hij actief bij de Sportvereniging Urk als sportverslaggever. Daarnaast vervult hij al meerdere jaren een bestuursfunctie binnen de James L. Ridgely Loge (Odd Fellows).

Riekie Ruis-van Dijk, 62
Riekie Ruis-van Dijk uit Marknesse is in de loop van de jaren bij alle activiteiten binnen het dorp betrokken geweest. Bovendien heeft zij samen met haar man alle gebeurtenissen in het dorp en de regio op foto vastgelegd. Van het fotomateriaal is een uitgebreid fotoarchief opgebouwd, dat van grote betekenis is geworden voor de geschiedschrijving van het dorp Marknesse.

Bertus van der Hoek, 75
Emmeloorder Van der Hoek is in zijn functie als diaken van de Gereformeerde Kerk zestien jaar geleden begonnen met het inzamelen van tweedehands goederen. Dat was de start van stichting Helpende Hand Emmeloord. Met de ingezamelde spullen helpt de stichting minima in Noordoostpolder en vluchtelingen in het AZC in Luttelgeest. Daarnaast is hij een van de drijvende krachten achter inloophuis De Trefhoek, een plek waar mensen die behoefte hebben aan een gesprek of een kop koffie zomaar binnen kunnen lopen.

Anneke Keur-Jippes, 64
Anneke Keur-Jippes uit Nagele zet zich al jaren in voor de sportvereniging, de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, de tennisvereniging, de buurtvereniging, de vereniging Dorpsbelang, de kruisvereniging, de Groenbrigrade, de stichting Ontmoet het Platteland, het Prins Bernard Cultuurfonds en de stichting Nagele Expositie.

Hans van Maurik, 66
Hans van Maurik uit Bant is gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe technieken bij paarden met hoefziekten. Vanwege die kennis is hij landelijk bekend. Van Maurik geeft cursussen en publiceert artikelen hierover in vakbladen. Daarnaast zet hij zich al 30 jaar in voor paardenorganisaties in de gemeente Noordoostpolder. Bij zijn pensionering vorig jaar is hij ook benoemd tot het Eerste lid van verdienste van de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden.

Gerard Spigt, 62
Het bestuur van Museum Nagele heeft Gerard Spigt uit Nagele voorgedragen voor de Koninklijke onderscheiding. De heer Spigt zet zich al zo'n veertig jaar in voor onder meer Museum Nagele, de voetbalvereniging, de school en de dorpsvereniging.

Marijke van Vilsteren-Wennekes, 57
Marijke van Vilsteren-Wennekes uit Luttelgeest maakt zich al vele jaren zeer verdienstelijk in het kerkelijk en maatschappelijk leven van Noordoostpolder. Ze is energiek, inspirerend, ruimdenkend, overtuigend en een goede organisator. Die kwaliteiten zet ze op vele terreinen in: Voor de kerk en de kerkgemeenschap, voor allochtonen en asielzoekers en voor kinderen en jongeren.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Nico van Staveren, 62
Nico van Staveren uit Espel is ondernemer in de Noordoostpolder die volgens de burgemeester verder kijkt dan zijn persoonlijke belangen. "Hij is een bruggenbouwer die voortdurend op zoek is naar integratie van belangen en bundeling van krachten, zowel op lokaal, regionaal als op landelijk niveau. Hij geeft hier actief inhoud aan door relaties in zijn netwerk te verbinden en concreet richting te geven aan ontwikkelingen in de gemeenschap."

Hero Toorenbeek, 76
Emmeloorder Hero Torenbeek was tot zijn pensionering werkzaam als predikant bij de Protestantse Gemeente Emmeloord. Hij wordt gekenschetst als kundig, wijs, vriendelijk en betrouwbaar. Torenbeek was 6 jaar voorzitter van de CDA-fractie in de gemeente Noordoostpolder en 11 jaar voorzitter van het bestuur van de stichting Christelijk Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs voor Noordoostpolder en omstreken. Momenteel is hij actief als lid van de werkgroep Amnesty International Noordoostpolder, als scholenwerker.
 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert