Eigenaresse afgebrand schuurtje: "waarom doe je dit?"

URK
Elly Brands, wier schuur in de nacht van dinsdag op woensdag op Urk tot de grond toe afbrandde, vraagt zich af waarom dronken jongeren het levenswerk van haar en haar vader in de brand hebben gestoken.

"Waarom doe je dit? En wat heeft het voor nut?" Vraagt Brands zich af. Ze moet de schuur, die vol stond met tuingereedschap, stekjes en zaden, helemaal opnieuw opbouwen."Het is een puinhoop, alles is verbrand, alles is zwart. Er is niks meer van over."

Brands kijkt niet raar op van de brandstichting. "Je hoort zoveel dingen elke dag die gebeuren. Overal in het dorp waren brandjes." Ze hoopt dat de daders zich melden bij haar of bij de politie.


reacties (6)

 • Bas

   

  Morgen ga ik zoiezo aangifte doen tegendeel de gemeente Urk om de herrie die zij de jeugd toestonden op koningsnacht, en mij uit mijn slaap gehouden, hierdoor voelde ik mij hondsberoerd sochtens.

  reageer
 • Korf

   

  Ben blij dat ik geen Urker meer ben, mooi op tijd vertrokken van de bult.

  reageer
 • schaapjes

   

  Om je dood te schamen dit volk

  reageer
 • Dries

   

  Ik snap er niks van. Ze zijn toch zo streng in Urk. Of is dat alleen op zondag, en mag je de rest van de week zondig zijn.

  reageer
 • Deetje

   

  Ik vraag me toch serieus af wat de ouders van de Urker jeugd hier van vinden. Als mijn kind ieder weekend dronken thuis komt.....dan grijp ik toch echt in. Zo weet je als ouder ook dat je kind vannacht opstap was, dan ga je neem ik aan wel in gesprek om uit te zoeken wie hier wat wat weet. Er is hier structureel iets erg mis

  reageer
 • jo jo

   

  Denk dat je het antwoord zelf wel in kan vullen ;)

 • Urker

   

  Eens, de verantwoordelijken van onze jeugd kijken de andere kant op of geven in sommige gevallen zelfs het goede voorbeeld. Uiteraard is er ook veel verdriet van ouders die wél het beste met hun kroost voor hebben. Dat moeten we zeker niet vergeten. Zolang er geaccepteerd wordt dat kinderen van 14 ,15 of 16 jaar straal bezopen rondlopen en niet van straat geplukt worden (het is tenslotte openbare dronkenschap), zal er weinig veranderen.

 • Tja

   

  Wat zijn dit allemaal voor insinuaties? Wat de ouders van de Urker jeugd er van vinden? Heeft heel Urk dit gedaan? Komen alle Urker jeugdigen elk weekend dronken in huis? Stop eens met alles over een kam te scheren als er een paar idioten op Urk over de schreef gaan.

 • laat alle reacties zien
 • Pimpernel

   

  Jeugd verveelt zich hebben teveel vrije tijd en luxe, en zijn ledig van moraal en verstand, kunnen niet meer kiezen tussen drugs,zuipen, en het leven van anderen verstieren (of van zichzelf)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert