Asielzoekers zo snel mogelijk binden aan de stad

ALMERE
Asielzoekers die in Almere opvang krijgen moeten zo snel mogelijk worden opgenomen in de stad. Wethouder Froukje de Jonge reageert hiermee op afspraken die de gemeente Utrecht als eerste gemeente in Nederland maakte met het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers. Utrecht wil een einde maken aan de huidige situatie waarin asielzoekers vaak verhuizen en pas laat kunnen beginnen met hun integratie. Een situatie waar ook De Jonge graag een eind aan ziet komen.

Door zo snel mogelijk na aankomst ondersteuning te bieden bij bijvoorbeeld onderwijs en het verkrijgen van werk, kan een asielzoeker sneller deelnemen aan de maatschappij. Nu moeten ze volgens De Jonge vaak jarenlang gedwongen niets doen en blijven op die manier buiten de samenleving staan. Door Almeerders te koppelen aan asielzoekers en ze dezelfde kansen te bieden als de nieuwe Almeerders ontstaat er een win-win-situatie.

Overigens heeft wethouder De Jonge het COA al eerder verzocht de integratie van asielzoekers in Almere zo snel mogelijk te laten beginnen, maar dat bleek toen nog niet te kunnen.reacties (17)

 • Jan

   

  De vluchtelingen helpen en eigen bewoners laten barsten

  reageer
 • Reinhold

   

  Ik begrijp het niet, als je vluchteling bent en om hulp vraagt betekend dit toch niet dat je levenslang in het gastland blijft. Je moet deze mensen klaar stomen om weer terug te keren en niet gaan verwenen. Het lijkt erop dat deze CDA politicus hetzelfde van plan is was de PVDA in het verleden deed. Haal zoveel mogelijk buitenlander en geef ze een Nederlandse paspoort en ze gaan bij de volgende verkiezingen op je stenen

  reageer
 • Jop

   

  Hoe kan je een asielzoeker nou helpen aan werk als er in Nederland al zoveel werkelozen zijn. Help onze werklozen aan werk of is het de bedoeling om iemand zijn baan te ontnemen en aan een asielzoeker te geven. Gelukkig heeft Froukje de antwoorden

  reageer
 • Haha

   

  Mij benieuwen wanneer wethouder Froukje de Jonge met een hoofddoek oploopt.

  reageer
 • Willem D

   

  Ik weet nog wel een stad waar ze zich aan kunnen binden ongeveer 5000 km hier vandaan

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dr.Jake

   

  Met dit plan hoort ik al in de verte(zeg toekomst) weer een roep om een nieuwe kinderpardon.

  reageer
 • Kansloos

   

  Er word weer een geen woord gezegt over dat als het veilig is deze mensen terug gaan we moeten ze ineens aan een baan helpen een huis nederlanders gaan er alleen maar op achteruit en deze gelukszoekers krijgen alles aangereikt mis ik iets? Veilig =terug

  reageer
 • marco

   

  wat ik niet begrijp is waarom ze die mensen willen laten integreren, volgens mij zijn ze op de vlucht voor oorlog en kunnen ze als die voorbij is lekker weer terug gaan! Ze doen onze economie (die als zo belabberd is) niet ten goede! ze geven die mensen al weer bergen met hoop stop daar is mee en kijk eerst is bij onze eigen werkelozen, zorg dat die lekker eerst een baan vinden. en onze ouderen die jaren voor ons hard gewerkt hebben kunnen barsten! ik zeg allemaal in een opvang centrum houden tot de rust weer weder gekeerd is en allemaal weer lekker terug sturen!

  reageer
 • michael

   

  eerst maar eens zien of mevr. de Jonge zich zelf aan zou melden als er Almeerders aan azielzoekers ,gekoppeld zouden worden.

  reageer
 • peteratea

   

  Ook ik vind de voorbereiding op de terugkeer naar eigen land (en op- en herbouw dáárvan) belangrijker dan deze mensen een warm welkom in Nederland te heten en hen hier een toekomst voor te spiegelen. Ik begrijp daarom dit optreden van de Almeerse wethouder voor geen meter: valse hoop. Dat mensen vluchten voor een oorlog, begrijp ik. Maar vang ze dan op in hun regio. Om van deze mensen gelijk Nederlanders te maken is het domste wat je kunt doen. Dat is namelijk volstrekt onmogelijk, dat is bewezen, dat werkt niet.

  reageer
 • Ras

   

  Inderdaad net of een cursus en een inschrijving je een nederlander maakt.

 • Maria31

   

  Ze weten al jaren niet eens hoe ze hun eigen inwoners moeten huisvesten, jongeren/gescheiden mensen met kinderen die geen woning kunnen krijgen, geen koop- of sociale huurwoning, alles wordt in de verkoop gegooid. Wachtlijsten van 8 tot 10 jaar voor een woning. Zodra het land veilig is, mogen ze van mij deze asielzoekers een enkeltje terug naar hun land geven

  reageer
 • Jan

   

  Ik hoef geen binding. Kost al genoeg,zijn ook weer adviesbureaus van de PvdA voor nodig. Krijg je weer van die punik wedstrijd in het centrum van de stad. Ik hoor dat de opvang alleen maar very bad is. Eten is zeer slecht. Maar woord dankbaarheid heb ik van geen enkel asiel zoeker gehoord. COA geeft al weer 20 miljoen expres teveel uit. Gewoon in eigen regio opvangen. Ik heb geen garantie dat ze terug gaan.

  reageer
 • Marcel

   

  Het word steeds gekker Loop gisteren in de stad lopen een stel jonge vluchtelingen met tassen vol kleding van cool cat ongelofelijk dure telefoons en kleding Deze gasten waar wij met ze alle voor moeten betalen zijn gewoon goudzoekers En nu ook nog alles eerdere krijgen dan eigen mensen die hier al jaren belasting betalen We zijn er klaar mee

  reageer
 • moppie

   

  Knap dat je kan zien dat het asielzoekers zijn, Lopen zij met een bordje opgespeld: Asielzoeker? Misschien waren het gewoon nederlanders die wel hard werken voor hun geld en zich daardoor dure kleding en telefoons kunnen veroorloven.

 • Vinnie

   

  Als het kan zo snel mogelijk terug. De kust is veilig.

  reageer
 • Ik zeg visfriet

   

  Je bedoelt dat je gestoken bent door een malaria mug. terug sturen en snel

  reageer
 • Dolfie zalfie

   

  Het loopt vanzelf wel spaak.

  reageer
 • wimjc

   

  Wat vreemd! Want 2 dagen geleden wisten ze in Almere niet eens hoe men deze mensen moesten huisvesten.

  reageer
 • Kees

   

  Je haalt asielzoekers en statushouders door elkaar.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert