Wethouder opent door bewoners opgeknapt hofje

LELYSTAD
Nieuwe picknickbanken, kleurrijke bloembollen en zelf getimmerde schuttingen. Buurtbewoners van Jol 24-26 in Lelystad hebben een hofje in hun straat helemaal zelf opgeknapt. Wethouder John van den Heuvel opende het nieuwe "Flevohof Jol" donderdagochtend.

De bewoners zorgen zelf voor het beheer en onderhoud van het hofje. Flevohof Jol moet ook nog een moestuin krijgen.

Wethouder Van den Heuvel is enthousiast over het initiatief. Volgens de wethouder hebben de bewoners elkaar door het project beter leren kennen. En dit is goed voor de sociale contacten en de saamhorigheid in de wijk, aldus Van den Heuvel.

reacties (5)

 • A.T. de Boer

   

  Lekker goedkoop pronken met andermans veren!! Verder is het zakken vullen en meekletsen!!!! Bewoners hebben mooi werk geleverd, gefeliciteerd allemaal.

  reageer
 • goed voor de sociale contacten in de wijk ?laat me niet lachen de enigste die er beter van wordt is de gemeente jammer maar helaas

  reageer
 • MKM

   

  Ik weet niet of de gemeente in enige vorm bijdraagt, denk echter niet dat dat heel belangrijk is. Ongetwijfeld zijn dit inwoners die graag zelf wat investeren en daar iets moois mee neerzetten.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik zou ook enthousiast zijn als iemand mijn tuin gratis gaat onderhouden. Of heeft de gemeente toch een bijdrage geleverd?

  reageer
 • Barbara

   

  Hartstikke leuk, en als beloning krijgen ze dan wat korting op het te betalen belasting bedrag. Want alleen zo houd je het vol...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert