Cliënten Wmo krijgen 250 euro van gemeente

NOORDOOSTPOLDER
Inwoners van de gemeente Noordoostpolder die vorig jaar gebruik maakten van de Wet maatschappelijke ondersteuning en daarbij een eigen bijdrage moesten betalen, krijgen éénmalig 250 euro van de gemeente. Dat heeft het college van b en w besloten.

Gemeentes namen vorig jaar zorgtaken over van het rijk en in Noordoostpolder ging dat niet vlekkeloos. Voor veel Wmo-gebruikers bleef het lang onduidelijk hoeveel eigen bijdrage ze moesten betalen. Ook bij het innen van de eigen bijdrage ging het nodige mis.

Daarom krijgen ongeveer 1700 gebruikers van de Wmo in Noordoostpolder nu ieder 250 euro. Dat kost de gemeente 425.000 euro. Het geld komt uit een reserve die eind vorig jaar is weggezet.

reacties (5)

 • henry

   

  Wel beetje raar, bel ik net met de gemeente afd WMO,weten de medewerkers hier niks vanaf.werkt wel goed allemaal bij de gemeente !!!!

  reageer
 • Rz

   

  Schandalig eigenlijk geld overhouden uit de wmo.... dat betekend dus 1700 mensen die teweinig hebben gehad! Nu een goed makertje?? Reserve potje! Belachelijk in de wmo mag je niks overhouden... geld is nodig om mensen te kunnen helpen... zo gaan er dus zorg instanties op de fles!!

  reageer
 • Jan

   

  In het kader we houden mensen liever lui.

  reageer
 • Jacoba

   

  Dat is makkelijk verdiend! Ik zit jaarlijks in spanning of ik wat krijg van de belasting of dat ik nog wat moet bijbetalen, dat frustreert me enorm! Kan ik ook niet in aanmerking komen voor die 250 Euro? Het is toch van de gekke dat er zo maar met tonnen wordt rond gesmeten, de meeste hebben geen eens overlast ondervonden!

  reageer
 • henry

   

  Zeg Jakoba weet je toevallig ook hoeveel eigen bijdrage de cliënten moeten betalen ? En dat dat veel hoger is geworden bij de gemeente als toen het bij het CAK zat ?????? Eerst nadenken voor je wat zegt.

 • Verwonderlijk.

   

  Met enige verbazing lees ik deze besluitvorming. De ergenis die men opwekt is dat verschillende bewoners behoorlijk gekort zijn in hun huishoudelijk steun en nu speelt men Sinterklaas. Dit moraal neigt niet meer naar evenwichtig handelen naar de hulpbehoeftigen.Ik neem aan dat het College een gelijkbehandeling in uitvoer dient te plegen juist waar men onevenwichtig de hulp heeft afgepakt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert