"Omvallen Intermetzo heeft dramatische gevolgen"

FLEVOLAND
Als jeugdzorginstelling Intermetzo omvalt, dan kunnen de gevolgen dramatisch zijn. Dit constateert de directeur van Passend Onderwijs Almere Ruud Pet.

Donderdag werd bekend dat Intermetzo in ernstige geldnood verkeert. De organisatie heeft vestigingen in Almere en Lelystad waar gewerkt wordt met kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, vaak in combinatie met psychiatrische problematiek. Een deel van deze groep zit volgens Pet aan de rand van de criminaliteit. Als de zeer intensieve begeleiding wegvalt, heeft dat grote gevolgen voor deze jeugd, de gezinnen waar ze uit komen en de maatschappij.

Bedrijfsvoering niet in orde

Ruud Pet werkt in de dagelijkse praktijk zowel met deze jongeren als met Intermetzo. Hij denkt dat Intermetzo de nijpende financiële omstandigheden aan zichzelf te wijten heeft. "De bedrijfsvoering is niet in orde, ze hadden het nooit zover moeten laten komen. Wij plukken hier nu de wrange vruchten van".

Actie ondernemen

Pet adviseert de Flevolandse gemeenten actie te ondernemen door andere, betrouwbare jeugdzorginstellingen nu alvast te vragen de werkzaamheden van Intermetzo over te nemen.

Intermetzo zegt desgevraagd geen verder commentaar te willen geven. De gemeente Almere laat in een reactie weten geen informatie te willen geven over de financiële positie van organisaties.

reacties (1)

  • Marco

     

    Waarde loze instelling. De mensen die daar werken in Lelystad. Werk je als ouder niet mee met hun rare plannen dreigen ze gelijk dat ze melding gaan doen bij bureau Jeugdzorg. Eerst sta je maanden op de wachtlijst en als je dan aan de beurt bent, Krijgt je kind een lading pillen om rustig te worden. Terwijl ondertussen bleek dat er iets anders aan de hand was. Probleem inmiddels opgelost. Maar nee, zij willen als nog door gaan met een melding terwijl probleem al opgelost is. Gaf vitamine D in de plaats van hun pillen, wauw ze bloeit op. Het probleem was te weinig zonlicht. Dat kan als puber snel als je binnen achter je beeldscherm zit. Nee zeggen ze daar behandeling moet plaats vinden, ze reageert zo goed op hun medicatie. Ehhh ze heeft ze niet ingenomen, probleem is opgelost. Mee werken of melding bleven ze mee dreigen. Rare beweging die Intermetzo.....

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert