Uitspraak in zaak 'Polenhotel' aan de Morinel

DRONTEN
De bestuursrechter in Utrecht doet vandaag uitspraak in de zaak van het Polenhotel in Dronten. Buurtbewoners hebben een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente die een vergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten heeft verstrekt.

Die moeten worden opgevangen in een voormalig bedrijfsverzamelgebouw aan de Morinel in Dronten. Omwonenden vrezen voor overlast en waardedaling van hun bedrijven en woningen. Zij hebben de rechter gevraagd de vergunning tijdelijk op te schorten zolang er een bezwaarprocedure loopt.

De bestuursrechter doet vrijdagmiddag uitspraak.

reacties (4)

 • Buurvrouw

   

  Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als vandaag, eindelijk komen er weer hardwerkende en fatsoenlijke mensen hier in de buurt wonen. Het clubje demonstreerders maken hier al jaren de buurt onplezierig met hun eeuwige gezeur en pesterijen! Ik mag hopen dat er snel wat van die oude garde vertrekt en dat er Polen of studenten voor in de plaats komen!

  reageer
 • Tsja

   

  Uitspraak is al bekend hoor. Het grote geld zegeviert opnieuw.

  reageer
 • Arnold

   

  Waardedaling lijkt me echt geen goed argument. Aan de Morinel is het meeste allemaal oude bagger. Stelletje angsthazen zijn een aantal mensen aan de Morinel. Mensen die alleen aan zichzelf denken. Ik gun de Polen hun hotel...

  reageer
 • kees d.

   

  Gun je ze ook jouw werk?

 • Cavia

   

  Typisch gevalletje van NIMBY. maar wel lekker goedkoop van allerlei producten willen kopen in de supermarkt. Het recht zal zegevieren.

  reageer
 • Marijke

   

  Precies. Gaan die bewoners dan zelf het land op, werken in weer en wind?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert