Een op de 11 jongeren krijgt jeugdhulp

FLEVOLAND
Bijna 11.000 jongeren in Flevoland kregen in 2015 jeugdhulp. Dat is een op de 11 jongeren tussen de 0 en 23 jaar. In Almere en Lelystad maken in verhouding de meeste kinderen gebruik van jeugdzorg. Op Urk krijgt slechts 1 op de 23 jeugdhulp. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Onder jeugdhulp valt opvoedondersteuning aan ouders, begeleiding van kinderen met een handicap en behandeling in een instelling.

Jongens in Flevoland krijgen vaker jeugdhulp dan meisjes. In 2015 ging het om 4.400 meisjes en 6.550 jongens. Jongens tussen de 4 en 12 jaar maken het meest gebruik van jeugdzorg.

reacties (4)

 • Sharon

   

  Misschien het plaatje van Bureau Jeugdzorg vervangen? Dat bestaat al meer dan een jaar niet meer.

  reageer
 • Koos Nietzohopeloos

   

  We kweken softies in deze rubbenentegelmaatschappij.

  reageer
 • Rob

   

  Onvoorstelbare aantallen en dan valt het in Flevoland nog mee, moet je kijken wat dat de samenleving kost. Volgens mij had je dat vroeger niet in dit soort van percentages. Ik denk dat er tegenwoordig ernstig schort aan de opvoeding, het spuiten en slikken van veel jongeren en een samenleving van alles moet maar kunnen. Het is de hoogste tijd voor een ommekeer waarbij wettelijke verboden moeten komen en meer wettelijke maatregelen moeten vastgesteld wat nog wel en niet acceptabel is. Jongeren die zich gedragen in de samenleving zullen daar absoluut geen last van hebben. Een voorbeeld van verbieden is die zgn. Danceparty's, kroegen gewoon weer om 24.00 uur dicht. Zuipen doe je maar thuis, kijken of de ouders dat prettig vinden.

  reageer
 • Lely

   

  Dat het percentage hoger is dan vroeger verbaast mij niet. Wat vroeger gewoon jongensgedrag was, wordt nu vaker als probleemgedrag gezien. Niet omdat het gedrag anders is, maar de maatschappij en de omgeving zijn anders. Daarnaast zal het ook zijn dat er steeds beter wordt geregistreerd.

 • Wil

   

  Even goed lezen Rob, gaat om met name kinderen tussen 4-12, en daarnaast ook kinderen met een handicap. Die spuiten, zuipen en slikken niet zo veel.

 • Bo

   

  Ik ben benieuwd naar het percentage van nederlander, en van oorsprong buitenlands.Dat het percentage op Urk een stuk lager ligt, bevestigd mijn vermoeden.

  reageer
 • Jos

   

  Op Urk hebben ze weer andere problemen. Drugs- en drankgebruik onder jongeren. Misschien hadden ze eerder hulp moeten zoeken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert