Almeerder belde met staatssecretaris

FLEVOLAND
Almeerder Willem Gietman is een van de vijf Nederlanders die vrijdag belde met staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij deed mee aan een belactie van ouderenbond ANBO.

Gietman wees Klijnsma op de pensioenen. De kosten van het dagelijks leven stijgen volgens de Almeerder, maar de pensioenen stijgen niet mee. Sterker nog: de pensioenen dreigen te worden gekort.

Volgens Gietman is het niet nodig de pensioenen te laten dalen. Er is volgens hem geld genoeg in kas.

reacties (5)

 • Gert

   

  Thomas je klets uit je nek de oudere hebben het niet allemaal goed ze kunnen amper ziekenfonds en het eigen risico betalen er is best wel armoe

  reageer
 • Sanne

   

  Ik heb 40 jaar gewerkt en pensioen betaald als ik niet gekort wordt vind ik het best.de banen voor de jeugd liggen niet voor het oprapen gewoon de oudere vroeger met de vut laten gaan dan kan de jeugd aan de slag

  reageer
 • Boels

   

  Hoe weet je of de volgende generatie keihard werkt en hoge premies afdraagt? Ik begon met 60 uur per week te werken, later aflopende via 48, 40 naar 38 uur. Nu klaagt men als men 32 uur werkt. Pensioen is niets anders dan een onkostenvergoeding van niet gewerkte uren; daarvoor is door ouderen 40 jaar lang rond 20% van het bruto salaris (en dus van de gewerkte uren!) gespaard in de pensioenpot. Zonder rente op rente is daar 10 jaar lang pensioen van uit te keren; met rente op rente is dat zeker 20 jaar. En dan komen we ongeveer op de gemiddelde leeftijd van een manspersoon.

  reageer
 • KC

   

  De overheid is de grootste graaier bij de ABP. Ook de belastingdienst haalt ca. 400 euro per maand weg bij gepensioneerde met een gemiddeld pensioen. Dat is al begonnen in 2015.

  reageer
 • Thomas

   

  Ugh, kortzichtigheid... Er is nu genoeg in kas, maar als we dat geld verbrassen om de ouderen van nu nóg meer geld te geven, dan heeft de volgende generatie die keihard werkt en hoge premies afdraagt, helemaal niets meer. De pensioenuitkeringen willen verhogen, is egoïstisch en kortzichtig. Toon verantwoordelijkheid. De huidige generatie ouderen heeft altijd mogen genieten van zeer royale sociale voorzieningen en er is pas veel te laat nagedacht over hoe de vergrijzing te betalen is. De rekening doorschuiven naar de volgende generatie is gewoon geen optie. De mensen die toen in de jaren '80 en '90 niet wilden hervormen omdat ze zelf 30-50 waren en het hun tijd wel zou duren, zijn degenen die nu de last van de fouten uit die tijd horen te dragen. Dat is sociaal.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert