500 handtekeningen voor behoud buslijn 150

ALMERE
Een petitie om buslijn 150 tussen Almere en Utrecht te behouden, is tot nu toe door 500 mensen ondertekend. Deze snelwegbus stopt vanaf deze zomer met rijden. De kosten zouden te hoog zijn en de inkomsten laag.

De snelwegbus rijdt sinds 2012 als proef tussen de twee steden. De buschauffeur mag over de vluchtstrook rijden als er files staan.

De lijn werd gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het doel was om meer automobilisten met het openbaar vervoer te laten reizen. De actie om de bus te behouden loopt nog tot 12 juli.

reacties (8)

 • Veel busverbindingen zijn niet rendabel moeten we dan maar helemaal stoppen met het openbaar vervoer? Bovendien is de reizigers helemaal niks gevraagd over de prijs, ik reis dagelijks met deze bus en zou er zo wat extra's voor over hebben om niet de trein en het ov in Utrecht te hoeven pakken! Bus 150 is voor de reizigers een enorm succes en dan ook onbegrijpelijk dat dit weer wordt afgepakt na 4 jaar!

  reageer
 • Pzaal

   

  Zo heb net ook ondertekend.

  reageer
 • draadje

   

  Voor iedereen die de petitie nog wil tekenen: https://bus150.petities.nl/ De bussen zitten in de spitsrichting vol, dus er is veel vraag naar. Reizen met de trein tussen Almere en Utrecht betekent vanaf Almere Poort al staan (in de spits althans). Bovendien is er geen snelle intercityverbinding en rijdt deze trage trein maar 2x per uur. Vervolgens kan men als veevervoer in de overbelaste lijn 12 of 28 naar de Uithof of Rijnsweerd. De reizigers in Blaricum en de dorpen er omheen hebben een nog groter probleem vanwege het ontbreken van een treinstation. Autorijden is bovendien niet voor iedereen een optie en zou voor een beter milieu ook niet aangemoedigd moeten worden. Met het schrappen van deze buslijn stijgen de reistijden en reiskosten enorm. Ik vind het allemaal nogal kwalijk voor een forenzenstad. Ik hoop dat er toch naar alternatieven gekeken gaan worden om deze lijn kostendekkend te krijgen.

  reageer
 • M-cxx

   

  Lijn 150 zou moeten blijven en sowieso tussen Blaricum en Utrecht waar geen alternatief is, zeker nu NS de stop Utrecht Overvecht wil schrappen per december waardoor reizigers vanuit Almere naar de Uithof weer via Utrecht CS moeten reizen met lijn 12 die al overbelast is.

  reageer
 • Rob Allink

   

  Deze buslijn kost een hoop gemeenschapsgeld. Kaartjesverkoop dekt slechts 25% van de kosten. Zie hieronder. Uit het besluit van B&W Almere van 8 maart 2016 (Verseon DSO/2016/ 4497158 hk): (...) 2. De kosten van de lijn zijn relatief hoog (circa € 760.000 per jaar). Dit komt onder andere door het lange traject, waardoor bussen in de spits maar één keer ingezet kunnen worden. 3. De kostendekkingsgraad van de lijn is met circa 25% zeer laag doordat de passagiers voornamelijk in de spitsrichting reizen en er een hoog aandeel studenten reist, waar (nog) geen opbrengsten voor worden toegedeeld. (...)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans K

   

  Niet rendabel na jaren is gewoon stoppen met die lijn. Er zijn voldoende alternatieven als auto, brommer of fiets.

  reageer
 • Thomas

   

  De 150 rijdt niet alleen daar, hij komt bij het UMC Utrecht op de Uithof. Het is een ideale lijn voor studenten die anders gigantisch ver om moeten reizen via de zwaar overbelaste verbinding via Utrecht centraal. De lijn stopt tevens aan de rand van Huizen, waardoor het ook een goede manier is om daar te komen, of vanaf daar door te reizen naar de Uithof. Daaruit blijkt dat dit een redelijk kortzichtig besluit is: Deze bus ontlast het Utrechtse OV, dat zwaar overbelast is en dat ook nog wel even zal blijven.

  reageer
 • Vanaf Utrecht cs rijd er een prima busverbinding naar de uithof, dus is het probleem?

 • Flevo Flevo

   

  Ik snap het doel van deze lijn niet? Er is vanuit Almere een rechtstreekse treinverbinding met Utrecht?!

  reageer
 • Mark

   

  @Flevo Flevo Mijn vriendin (uit Almere Haven) doet er bijna 2x zo lang over als ze vanuit Haven eerst naar Almere Centrum moet om daarna met de trein (trage sprinter!!) naar Utrecht CS te reizen om vervolgens nog eens in een overbelaste buslijn naar UMC / de Uithof te reizen. Nu stapt ze bij het Oor op de bus en is ze er relatief snel. Dus om maar over een doel te spreken ;-)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert