Provincie: Knardijk hoeft niet versterkt te worden

FLEVOLAND
De provincie wil de Knardijk tussen Zuidelijk en Oostelijk Flevoland niet verder verstevigen. Dat hoeft niet, omdat de dijk niet meer nodig is als waterkering nu de buitendijken van Flevoland de komende tijd sterker en veiliger worden.

Als één van die buitendijken overstroomt, kan de Knardijk het water drie dagen in de overstroomde polder houden. Dat is voldoende om de niet-overstroomde polder aan de andere kant te evacueren.

Rond de Knardijk is daardoor meer ruimtelijke ontwikkeling mogelijk. Dat schrijven GS, het dagelijks bestuur van de provincie, aan Provinciale Staten. De provincie en het waterschap Zuiderzeeland willen de komende tijd inventariseren welke ideeën er in de samenleving bestaan voor dat gebied.

reacties (20)

 • Hannes

   

  "Als je zulke termen als krankzinnig wil gebruiken".... Met een beetje nuchterekijk vanaf de dijk, of Nederland van boven bekijk ben je niet de enige met alle Ingenieuze wijsheid..

  reageer
 • Jaap

   

  Waterpijl? Schiet je die af met een waterboog of zo? Zolang je niet weet dat het peil wat je waarschijnlijk bedoeld met ei geschreven wordt neem ik je reactie maar niet al te serieus.

  reageer
 • Jos

   

  Het is volkomen krankzinnig... om bij een stijging van de zeespiegel alleen maar te denken in termen van: dijken verhogen en evacueren. Je kunt ook denken in termen van planologische maatregelen. Een verhoogde A6 kan daar een voorbeeld van zijn,

  reageer
 • Antje Ha

   

  U heeft werkelijk geen idee van het benodigde budget voor dijkonderhoud.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Ons??? Buiten Noord-Nederland zijn er nauwelijks terpen geweest. Het is volkomen krankzinnig te denken dat je nu nog terpen zou kunnen gebruiken om Almere of Lelystad boven Ijsselmeerpeil of vloedpeil te brengen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Dijken en Terpen aanleggen is ons al met de paplepel ingegeven..Je voelde je toen al een kleine waterbouwkundige. En niemand hoefde je te vertellen wat een watergolf teweeg zou brengen..verder kwam het neer op nog meer vindingrijkheid, en technologie!. En dat heeft Nederland geen windeieren gelegd!.. "Waar we zeker trots op mogen zijn". ( houd de waterschappen wel in de gaten, want voor je het weet staan ze toch nog onder water).

  reageer
 • euro

   

  ja sla maar een gat in de dijk ik hoop dat er ook nog mensen met een beetje verstand in de besturen zitten. als je alleen al kijkt naar de oostvaardersplassen en de toekomstplannen heb ik daar grote zorgen over. er zijn bossen in flevoland daar staat het waterpijl zo hoog dat de bomen vanzelf al omvallen maar ja bezoekers worden toch al geweerd of zijn niet welkom

  reageer
 • wimjc

   

  Veiligheid speelt hier in deze polders alleen een rol als het om 3 dagen gaat.Belachelijk om te lezen in een ander artikel dat het waterschap wel miljoenen steekt in een beter gebouw.Deze investering is groter dan het onderhoud van de knardijk.Maar ja dan weten we in ieder geval waar ons belastinggeld naar toe gaat.

  reageer
 • Jos

   

  Geen terpen in de Wieringerpolder? In Wieringerwerf is een mooie werf (terp) opgeworpen. Hij ligt naast de Terpweg, Nu ligt er een zwembad bovenop. Kijk maar op Google Earth

  reageer
 • Frits1

   

  Deze onzalige gedachte wordt te pas en meestal te onpas tevoorschijn gehaald. De beste verbinding van deze zogenaamde (gemaakte) natuurgebieden is om de dijken door te steken, alles weer onder water laten verdwijnen............of toch maar niet ......en met 2 benen op de grond blijven ipv toe te geven aan deze luchtfietserij.

  reageer
 • Harco Bergman

   

  Unieke kans om oostvaardersplassen met horsterwold te verbinden en via veluwemeer met veluwe en uiterwaarden van de rijn. Zou uniek zijn

  reageer
 • Hannes

   

  En ondanks dat ze al in uitvoering zijn, kunnen ze om de weg op maaihoogte te verlagen, "Nog heel eenvoudig",het bestaande plan aanpassen. Want de Floriade moet nog heelveel aanpassingen doorstaan. "Het is maar net wat we snappen willen."

  reageer
 • De ingenieur

   

  U weet de betekenis van uw woord route niet? Het werk is in uitvoering over twee jaar is uw vluchtheuveltje weg. U zult op zolder moeten gaan zitten. In de Wieringermeer zijn geen terpen te vinden.

  reageer
 • Jos

   

  Wat snap ik niet... Het verhoogde deel van de A6 loopt van het Oor naar Almere Buiten en het wek is in voorbereiding en nog lang niet in uitvoering.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Nog één die nergens wat van snapt. Het werk is al in uitvoering. Via de verhoogde weg kom je nergens want de verhoging is er alleen ter plaatse van het Oor.

  reageer
 • Jos

   

  Kletspraat... ingenieur? In de Wieringermeerpolder werden nog terpen gemaakt om de bevolking een vluchtmogelijkheid te bieden. Dat hebben de ingenieurs van de RIJP goed bedacht. En de verhoogd A6 die nu van Buiten naar Haven loopt is een prima "vluchtheuvel". Niet iedere Almeerder heeft een tweede verdieping. We moeten niet alleen vertrouwen op hoge dijken en evacuatie door de overheid.

  reageer
 • Hannes

   

  Heelgoed, daar heb ik verder geen onderbouwing meer voor nodig, en het mooie uitzicht op de omgeving blijft ook gehandhaafd.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Als men maar zorgt dat de keersluizen blijven functioneren. En beter zorgt men voor een plan om snel een eventuele dijkdoorbraak te dichten en subiet te beginnen met het leegpompen. Hoewel dit maanden zal vergen zou het water in een polder op IJsselmeerpeil komen te staan.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Kletspraat. Het is al aanbesteed en in uitvoering. Bovendien gaat de bult in de A6 bij Almere-Haven van niks naar nergens. Er is geen route.

  reageer
 • Jos

   

  Het zou verstandiger zijn om de verhoogde A6 bij Almere ter hoogte van het Weerwater bij de toekomstige verbreding en de aanleg van de Floriade niet te verlagen. Het is nu een ideale vluchtroute om bij een ramp de polder te verlaten. Het kan duizenden levens in Almere redden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert