Rechter: Polenhotel aan de Morinel mag er komen

DRONTEN
De huisvesting van arbeidsmigranten in een pand aan De Morinel in Dronten mag doorgaan. Dat heeft de rechter in Utrecht vrijdag besloten. Omwonenden hadden een rechtszaak aangespannen tegen de vergunning van het Polenhotel in hun straat.

De Morinel is een overgangsgebied tussen wonen en werken en volgens het gemeentelijk beleid is huisvesting van arbeidsmigranten hier mogelijk, zegt de rechter. In de vergunning zijn ook genoeg voorwaarden opgenomen om overlast voor de buurt te voorkomen. Er zijn dus geen redenen om de vergunning in te trekken, aldus de rechter.

De eigenaar heeft het pand de afgelopen maanden verbouwd. Hij wil vanaf 1 mei arbeidsmigranten aan de Morinel huisvesten.


reacties (13)

 • whoknows

   

  tja, voor een loontje waar wij niet eens onze schoenen voor aantrekken, zoveel uren moeten maken als de opdrachtgever het aangeeft. CAO net zo is als vloeken voor de gelovigen, en vooral NIET klagen want dan kan je vertrekken.

  reageer
 • Eric lantink

   

  Hier in Lelystad staan ze al op een achterste poten als ze kamerverhuur in de straat krijgen... Er komen dan ineens allerlei problemen naar voren waar men met z'n allen zogenaamd problemen van zullen ondervinden.. In de praktijk blijkt het allemaal mee te vallen!

  reageer
 • Drontenaar

   

  Volledig mee eens! Gelukkig een verstandige rechter.

  reageer
 • Jo

   

  Dit pand staat wel zeker aan de morinel.Aan die kant zijn bedrijven met woonhuizen.

  reageer
 • syrier

   

  wat willen we nu wel? geen polen, geen asielzoekers, geen lawaai, geen extra verlichting, geen geluidsoverlast, geen extra verkeer op deze manier maak je het voor de ander en voor je zelf heel moeilijk

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Uhm...

   

  De arbeidsmigranten moeten ergens wonen. Maar ik kan me goed voorstellen dat de Morinel er niet op zit te wachten. Er zijn veel mensen die niet in de buurt van een dergelijk ‘hotel’ willen wonen. Dat betekent dat je je huis minder gemakkelijk verkoopt. Tenzij je dat doet aan soortgelijke initiatieven, maar dan tegen een lage prijs. Heftig hoor.

  reageer
 • Cavia

   

  Uhu... een wetenschappelijke buurtonderzoek 😂 is dat net iets als een forensisch referendum. Hou toch op met zeuren man.

  reageer
 • Gemiddeld niveau

   

  Ik wil die 'Arnold' wel eens ontmoeten, lijkt me een interessante man...

  reageer
 • Barbara

   

  Deze werkers die op de meest vreemde tijden hun brood willen en kunnen verdienen waar anderen nog liggen te snurken of hun neus voor ophalen zorgen er wel voor dat uw verse tomaatje, aardbei, asperges zo vers en snel als mogelijk is de schappen ligt. Als er geen overlast bezorgd word moet dit toch kunnen?

  reageer
 • Jacob

   

  U baseert uw uitspraak waarschijnlijk op de uitkomst van een wetenschappelijk buurtonderzoek. Kunt u nog eens toelichten wat de lezer onder "niveau" moet verstaan en of uzelf ook deel heeft uitgemaakt van dit onderzoek? Zo niet, graag dan nog even uw eigen "niveau" vermelden.

  reageer
 • kees d.

   

  hier wordt er maar één beter.

  reageer
 • Arno

   

  Zo gaat het toch in 99% van de gevallen. Gemeente staan vrijwel nooit achter hun burgers want geld is de grootste drijfveer altijd al zo geweest dus ja niet zo gek dat men het zat wordt. Had tijdens de verbouwing zelf wat verbouwd want er wordt toch niet geluisterd en ja dan zouden mensen hun frustratie, onbegrip en woede wel een op een andere manier tot uiting kunnen brengen maar dat mag niet maar u voorliegen en belazeren mag wel toch!!!

  reageer
 • Morinel

   

  Welkom!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert