Gevaarlijke flexdrempels op de Evenaar weggehaald

ALMERE
Een aantal flexdrempels op de Evenaar in Almere Buiten is verwijderd. Volgens de gemeente was één van de betonnen onderbakken gescheurd, waardoor er een reële kans was dat de stalen drempelplaat los zou schieten. Hierdoor zou een zeer gevaarlijke situatie ontstaan.

Twee andere drempels zijn ook weggehaald, omdat ze ondanks diverse reparaties waren losgeschoten. De zogeheten flexdrempels zijn in 2012 geplaatst. Ze zakken onder het gewicht van een bus om zo de schok voor passagiers en chauffeur te beperken.

De drempels zijn nu vervangen door straatstenen. Of er nieuwe flexdrempels komen en wat het allemaal heeft gekost, is onduidelijk.


reacties (11)

 • marcel

   

  Ik hoop dat de oude flex drempels gewoon weer terug komen. Ik pak nu liever de auto over de evenaar als de bus. In de lijnbus is het vreselijk oncomfortabel om over die klinkerdrempels te rijden.

  reageer
 • Annette

   

  Op de evenaar zijn er helemaal geen drempels nodig! Maar waar die speciale drempels lagen zit nu een heel vervelende rand. Waar je alleen heel langzaam over kan rijden ook weer heel vervelend.

  reageer
 • August

   

  In de oude situatie was er een wegdekverhoging waardoor de voetgangers oversteek gelijkvloers was, niet een echte drempel waarvoor afgeremd moest worden. Voor de flexdrempel hoefde je ook niet af te remmen mits je auto zwaar genoeg was, met een 2000Kg auto kon je er met gemak met 60Km/h overheen rijden. Een aanhanger word wel gelanceerd, als motor/ scooterrijder had je er het meeste last van waardoor er een specifieke categorie ontstaat van verkeersdeelnemers die belemmerd word. De flexdrempels zijn al eens verwijderd geweest en plots weer terug en hebben nogal wat € gekost, mijn inziens was dit bij voorbaat een slechte keuze. Ik zou zeggen weg met die dingen.

  reageer
 • August

   

  Oude drempels?? Heb ik iets gemist, volgens mij lagen er helemaal geen drempels voor de aanpassing.

  reageer
 • Michael

   

  Juist op cruise control, kan je met je voet gewoon boven het rempedaal hangen om nog sneller te reageren op mensen die de verkeersregels negeren. Overigens zijn de rondwegen rondom een woonwijk ook 30, en daar spelen doorgaands geen kinderen en weinig afslagen, dus is cruisecontrol prima te doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Amy

   

  Volgens mij schieten die flexdrempels hun doel volledig voorbij. Auto's die te hard willen rijden op de evenaar, doen dat toch wel, ook met die flexdrempels, of beter gezegd, juist met die flexdrempels, om dan nog maar niet te spreken van het tempo van sommige bussen. Voor kleine auto's geldt dat ze eigenlijk bijna moeten stoppen voor die drempels om niet te worden gelanceerd, wat met een snel rijdende stadsbus erachter ronduit gevaarlijke situaties opleverd. Ook denk ik dat menig garagebedrijf het met mij eens zal zijn, dat deze drempels niet bepaald autovriendelijk zijn. Misschien toch maar eens nadenken om de oude drempels weer erin te leggen en buschauffeurs daar wat rustiger overheen te laten rijden...

  reageer
 • michel

   

  Die drempels zijn vreselijk. Dat geldt ook voor die bakstenen drempels die er nu liggen.

  reageer
 • Pzaal

   

  30 in een woonwijk op cruise control? Voelt u zich wel helemaal lekker?

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Drempels zijn ondingen. In de wijken hangen tegenwoordig van die snelheidsmeet-borden. Je komt netjes met 30 aangereden op cruise control, kom je van een drempel af, kijkt dat bord opeens boos naar je omdat je 32/33 rijdt. Hetzelfde op de economy-meter op je dashboard: het brandstofverbruik schiet omhoog bij elke drempel. Echt super CO2-bijtend.

  reageer
 • Mick

   

  Ja beter dan die straatstenen die je schokdempers kapot maken. Af en toe wordt je de evenaar gelanceerd. En nee ik rij echt niet te hard.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dit waren heerlijke drempels. Wanneer je gewoon 50 reed, klapten de drempels vanzelf in.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert