Missie Almeerse voor Syrië stuit op weerstand

ALMERE • Vr 29 april 2016 | 15:21 • Vrijdag 29 april 2016 | 15:21
De missie van de Almeerse Jodi Liefhebber stuit op weerstand bij de overheid. Zij wil enkele Syriërs naar Almere halen om hen te laten zien hoe het onderwijs hier is geregeld. Met de opgedane kennis zouden de Syriërs terug kunnen naar hun regio Rojava, om het onderwijs daar op een hoger plan te brengen.

Maar Nederland gooit roet in het eten door de visumaanvragen niet goed te keuren. De overheid is bang dat het werkbezoek eindigt in een asielaanvraag. Liefhebber probeert nu de instanties te overtuigen dat dat niet het doel van de reis is. Het werkbezoek stond gepland voor 23 mei, maar dat wordt waarschijnlijk niet gehaald. Het is onzeker of het op een later tijdstip alsnog door kan gaan.

Jodi Liefhebber ging in oktober vorig jaar op bezoek in de Syrische regio Rojava. Daar is het relatief veilig en kon ze als vrouw gewoon over straat. Door de oorlog zit de regio wel ingesloten. De Almeerse hoopte dat te doorbreken met het werkbezoek.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel