Missie Almeerse voor Syrië stuit op weerstand

ALMERE
De missie van de Almeerse Jodi Liefhebber stuit op weerstand bij de overheid. Zij wil enkele Syriërs naar Almere halen om hen te laten zien hoe het onderwijs hier is geregeld. Met de opgedane kennis zouden de Syriërs terug kunnen naar hun regio Rojava, om het onderwijs daar op een hoger plan te brengen.

Maar Nederland gooit roet in het eten door de visumaanvragen niet goed te keuren. De overheid is bang dat het werkbezoek eindigt in een asielaanvraag. Liefhebber probeert nu de instanties te overtuigen dat dat niet het doel van de reis is. Het werkbezoek stond gepland voor 23 mei, maar dat wordt waarschijnlijk niet gehaald. Het is onzeker of het op een later tijdstip alsnog door kan gaan.

Jodi Liefhebber ging in oktober vorig jaar op bezoek in de Syrische regio Rojava. Daar is het relatief veilig en kon ze als vrouw gewoon over straat. Door de oorlog zit de regio wel ingesloten. De Almeerse hoopte dat te doorbreken met het werkbezoek.


reacties (11)

 • ???

   

  Wat willen ze daar nu bereiken. Hele land ligt in puin. Scholen ziekenhuizen worden vernietigd. Hoezo les geven. Hele bevolking op de vlucht denkt u nu werkelijk dat deze mensen tijd hebben om op school te gaan zitten? Beetje dom initiatief.

  reageer
 • Gaat zij lekker daar voorlichting geven ipv hier weer heengaan, eindelijk een goede reactie van de regering, gaan hun ogen nu eindelijk open.......de tijd zal het leren

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Er kan ook een filmpje gemaakt worden met daarbij wat skypen. Het bespaarde geld kan dan naar zielige mensen in Ethiopië en het scheelt ook nog heel wat co2 uitstoot.

  reageer
 • Stevie

   

  Kan Jodi Liefhebber niet iets doen voor de aanwezige Syriërs hier in Nederland ? Er zijn zoveel kinderen in asielzoekerscentra hier, begin hier, leidt potentjële leerkrachten hier op.

  reageer
 • Rojava

   

  Top actie mevrouw liefhebben, rojava heeft mensen net als jou nodig om juist Syrische volk daar te houden, waarom is het zo een groot problemen als een onderwijs instelling naar Nederland komt en wat kennis mee neemt naar Rojava??? Moet geen probleem zijn

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • MB

   

  Ze wil niet zomaar Syriërs hiernaar toe halen wat de eerste zin doet lijken, als ik het goed heb begrepen wilt mensen uit Syriche onderwijsinstellingen hier uitnodigen voor een werkbezoek. Juist een mooi initiatief om de mensen juist daar te helpen.

  reageer
 • Farmerten

   

  Mooi initiatief! Dit is juist geen ticket voor een asielaanvraag hier, maar hoop voor alle mensen daar! Middels het educatieproject zullen minder mensen het land ontvluchten aangezien ze meer kansen in hun eigen land krijgen om iets op te bouwen. Ik hoop dat het project nog door kan gaan mevrouw Liefhebber! Fijn dat er mensen bestaan die denken in dit soort mooie oplossingen en zich niet van de wijs laten brengen. Hopelijk werken de instanties in Nederland uiteindelijk mee.

  reageer
 • syrier

   

  er zijn wel betere landen om vakantie te houden en ook om deze mensen te helpen kan je beter op een andere plek doen. je weet hoe het gaat met syrier gangers

  reageer
 • Slim

   

  Dan gaat zij toch daar naar toe -1

  reageer
 • jo jo

   

  Het meest fantastische idee tot nog toe! Niet hiernaartoe halen, kost alleen maar en levert niks op ook..

 • Flevoburger

   

  Eens kijken wat mevrouw Liefhebber zegt als ze persoonlijk financieel borg moet staan....

  reageer
 • willem-stad

   

  "..De overheid is bang dat het werkbezoek eindigt in een asielaanvraag. Liefhebber probeert nu de instanties te overtuigen dat dat niet het doel van de reis is.." Mevrouw is wel slim of ingefluisterd door .. ?,maar dan is werkelijk het hek van de dam.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert