Druk protest tegen sluiting gezondheidscentrum

ALMERE
Een protestbijeenkomst tegen de sluiting van gezondheidscentrum Oost in Almere Haven is vrijdag druk bezocht. Ouderen legden aan wethouder Herrema uit dat ze graag thuis willen blijven wonen met goede zorg in de buurt.

Door bezuinigingen gaat het gezondheidscentrum aan de Kolkgriend in 2018 dicht. De bewoners moeten dan naar een andere locatie, drie kilometer verderop. Velen vinden dat te ver weg.

Tegen de sluiting zijn in de wijken Meenten en Grienden inmiddels 1.200 handtekeningen opgehaald. Volgens regiomanager Willeke Oxener van Zorggroep Almere wordt wel gekeken of een huisarts in de wijk spreekuur kan blijven houden.

reacties (11)

 • Jojanneke

   

  Hopelijk gaan vrije huisartsen zich vestigen in de buurten waar het gezondheidscentrum was gevestigd. In Stedenwijk Noord gaat gezondheidscentrum de Schakel ook verdwijnen en moeten de zieken naar Stedenwijk Zuid. Jammer genoeg ligt het busstation in Stedenwijk Noord niet bij iedereen om de hoek.... en dus zal een huisarts vaker een huisbezoek moeten gaan afleggen. (Ook lekker kosten besparend....) De marktwerking van de VVD blijkt helemaal niet voor burgers te werken. Helemaal niet, op alle fronten. Maar wel voor de hogere managers en bestuurders.... Raar he?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het is juist "de marktwerking' die al deze ellende veroorzaakt. De zorg zou door de privatisering beter worden. Nou noem mij 1 punt waarop de zorg echt verbeterd is door de privatisering? Of het moet zijn dat er meer managers / directies enz meer "verdienen". En het is de politiek ( gesteund door o.a. de PvdA , in dezen vertegenwoordigd door Herrema) die deze situatie gecreëerd heeft.

  reageer
 • Faerie

   

  Wat sommige mensen even vergeten is dat er door de marktwerking een partij bij is gekomen in Almere die enorm aan de weg aan het timmeren is. De zorggroep had tot een aantal jaar terug een monopoliepositie in Almere, als je daar niet op je plek zat als patient had je geen andere optie. Nu wel, Medimere. En er zijn al velen overgestapt. Daarnaast is de zorggroep onlangs ook contracten kwijtgeraakt bij het ziekenhuis en zijn er internetapotheken en andere mogelijkheden bij gekomen, dus tja, ik snap wel dat er minder middelen zijn om al deze, veelal oude en onderhoud nodig hebbende, gebouwen te behouden. Voor hetzelfde geld is Medimere een partij die nu gaat inspringen daar in Haven. Heeft iemand dat al nagevraagd? Waarom mensen nu weer meteen naar de gemeente rennen en gaan schreeuwen en gaan zeiken op Herrema snap ik niet. Die hebben daar niet teveel invloed op.

  reageer
 • Jan

   

  Kunnen we deze PvdA rakker ook niet afsluiten. Ik begin genoeg te krijgen van deze vent. Hoop dat die PvdA porselein bijna helemaal aan diggelen ligt.

  reageer
 • Karin

   

  Ik vraag me af of alle artsen, tandartsen enz. meegaan? Want degene die in het nieuwe Centrum zitten kunnen niet ineens 3x zoveel patiënten in hun bestand aan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • markpb

   

  Ik kan begrijpen dat de zorggroep moet inkrimpen, in elke wijk een gezondheidscentra is een erg luxe en in de huidige tijd onbetaalbaar. In Amsterdam moest ik ook zeker 15 min. Op fiets naar de huisarts, daar zaten geen meerdere disciplines bij elkaar zoals in Almere. Dus binnen een staal van 5 kilometer vindt ik persoonlijk acceptabel. En voor ik de ouderen kaart naar me hoofd krijg, ik ben zelf invalide, maar heb begrip voor de huidige financiële gevolgen van huidige tijd.

  reageer
 • CT

   

  Wij zijn allemaal in Almere komen wonen met een beeld die er is beloofd. Zo ook een gezondheidssysteem alles in een gebouw. Daar is steeds meer mee afgerekend, simpel d overheadkosten zijn te hoog. Maak alk centrum een eigen maatschap en je bent klaar. Alle darten etc mede-eigenaar, geen loondienst meer. En ja dan kan die hele dure structuur van de randstad weg. Alleen de directeur kost al bijna 260.000 euro. Gewoon te gek voor woorden. Afbreken dit systeem maar wel wijkgericht blijven oppakken.

  reageer
 • Nico

   

  Het is toch niet zo dat er geen zorg meer wordt geboden en verleend? Wanneer iemand echt niet kan lopen is er een oplossing nodig. Maar of die taxi nu 500m rijdt (want niet kunnen lopen is helemaal niet kunnen lopen) of 1.500m, maakt ook niet uit. Zelf loop ik bijna dagelijks van De Hoven naar de Jumbo + zelfde afstand als gz Oost en gz De Haak. Goed te doen hoor, wordt je fit van!

  reageer
 • Loos

   

  3 kilometer verderop... dat is toch helemaal niks mensen....ga eens in een andere provincie kijken daar is het soms 20 kilometer. We moeten in Almere niet zo zeurem met zn allen

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  De Partij van de Arbeid, laat me niet lachen met zulk een stoïcijnse tweeslachtigheid, die (bij monde van de wethouder) "gaan kijken" welke mogelijkheden er zijn? PvdA. (salon ‘A’ DEL wel te verstaan, over ‘transitie’ gesproken!) Deze ‘Handlanger Afbraak Partij’ (als zij ooit overwegen een andere naam te kiezen!) welke naam mij persoonlijk, als échte sociaal democraat, al sinds de overloper naar het kapitaal; Kok, steeds meer en méér tergt! Deze ‘HAP’ is zélf, INDIRECT en méde SCHULDIG aan de (nog lang niet gestopte) AFBRAAK! 'Partij van de Arbeid' als het niet zo in en in triest was, zou ik er inderdaad om lachen! JC.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ook hier zullen weer voornamelijk de ouderen worden getroffen. Makkelijke slachtoffers van de huidige graai en snaai beleidsmakers....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert