'Engelvaart wist kloof te overbruggen'

DRONTEN • Za 30 april 2016 | 10:17 • Zaterdag 30 april 2016 | 10:17
Hans Engelvaart, die deze maand door ziekte ontslag moest nemen als wethouder in Dronten, is erg geïnteresseerd in mensen en kon als bestuurder heel goed de vertaling maken van de burger naar de politiek en omgekeerd. Dat zegt VVD-wethouder Ton van Amerongen, die de afgelopen zes jaar samen met Engelvaart in het college zat in Dronten.

Van Amerongen kijkt in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken terug op de politieke carrière van Engelvaart, en stelt vast dat het wethouderschap hem op het lijf geschreven was. Volgens Van Amerongen heeft het CDA veel profijt van hem gehad als lijsttrekker, omdat veel Drontenaren stemden "op Hans".

Van Amerongen zegt dat hij veel van Engelvaart heeft geleerd, onder meer dat een wethouder aan argumenten alleen niet genoeg heeft om zijn voorstellen te verdedigen, maar ook het spel daar om heen moet meespelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel