'Engelvaart wist kloof te overbruggen'

DRONTEN
Hans Engelvaart, die deze maand door ziekte ontslag moest nemen als wethouder in Dronten, is erg geïnteresseerd in mensen en kon als bestuurder heel goed de vertaling maken van de burger naar de politiek en omgekeerd. Dat zegt VVD-wethouder Ton van Amerongen, die de afgelopen zes jaar samen met Engelvaart in het college zat in Dronten.

Van Amerongen kijkt in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken terug op de politieke carrière van Engelvaart, en stelt vast dat het wethouderschap hem op het lijf geschreven was. Volgens Van Amerongen heeft het CDA veel profijt van hem gehad als lijsttrekker, omdat veel Drontenaren stemden "op Hans".

Van Amerongen zegt dat hij veel van Engelvaart heeft geleerd, onder meer dat een wethouder aan argumenten alleen niet genoeg heeft om zijn voorstellen te verdedigen, maar ook het spel daar om heen moet meespelen.

reacties (9)

 • Drontenaar

   

  Beste Freek, wat moet het heerlijk zijn om alles zo zwart wit te zien. Lekker makkelijk om een persoon, die met pijn in zijn hart ziek moet afhaken, nog even over 1 kam te scheren. Dat is de positiviteit die we nodig hebben in onze provincie #not. Meld je aan als wethouder zou ik zeggen, want de beste stuurlui staan aan wal zegt het spreekwoord.....

  reageer
 • Freek

   

  Beste Drontenaar, ik probeer helemaal geen gram te halen, ik ken hem wel zo persoonlijk dat ik weet dat er veel meer speelt en dat zijn tanende invloed een van de druppels was. Bij de opening van het kunstgrasveld is hij inderdaad persoonlijk bedankt, de wethouder moet je immers wel een veer in zijn reet steken, dat is politiek! Dat het kunstgrasveld er is gekomen, is net name te danken aan de bereidwilligheid van Swift '64 en de goedgezindheid van de Jehova's!

  reageer
 • Drontenaar

   

  Helemaal met je eens, terwijl ik helemaal geen CDA-stemmer ben. Een grote gemis voor de lokale politiek en voor Dronten.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Flink en stoer van je om hier even je gram te halen tegen iemand die door ziekte moet stoppen met de passie van zijn leven... Als je het lef had om hem persoonlijk aan te spreken, dan weet je waarom Hans echt niet meer verder kan en dat dat dat niets te maken heeft met zijn "tanende invloed" zoals jij beweert . En over die "andere verenigingen" gesproken: bij de opening van het nieuwe kunstgrasveld in Swiftterbant werd Hans persoonlijk bedankt. Zonder zijn sporthart was het veld daar niet gekomen werd vanuit Swift '64 aangegeven. Hoe het ook zei, dit is een persoonlijk drama en het is jammer dat mensen hier in hun reacties nog gauw even hun gal moeten spuwen en hun frustraties kwijt moeten. Dat zegt wat mij betreft meer over hen dan over Hans. We zullen hem nog heel erg gaan missen als vakman en als mens.....

  reageer
 • Freek

   

  Veel ASVD leden stemden op hem, hij had voorkennis waardoor heel veel andere verenigingen steeds te laat kwamen als de Gemeente wat te besteden had. De laatste jaren hebben meerdere verenigingen dit aangekaart bij de Gemeenteraad en is Engelvaart daarop aangesproken. Zijn invloed was tanende en de gelden naar ASVD ook. Vandaar dat hij zich ziek heeft afgemeld en dat ASVD nu in zwaar weer verkeerd!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  Het 'spel' bedoelende list en (kiezers)bedrog?

  reageer
 • jan

   

  Deze meneer heeft veel banen gekost in dronten

  reageer
 • jan

   

  Deze meneer heeft veel banen gekost in dronten

  reageer
 • De Sleur

   

  Hans is een topper, de ideale wethouder die tussen de mensen staat. Dat laatste zou standaard moeten zijn, maar gebeurd weinig. Gemis voor de politiek....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert