Straatpraat: Bejaarden vaker keuren voor rijbewijs!

LELYSTAD
Moeten bejaarden vaker medisch worden gekeurd, voordat ze met de auto de weg op gaan? Die vraagt dient zich aan na de frontale aanrijding vrijdag, waarbij een 87-jarige spookrijder betrokken was.

De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. Maar door het drama laait de discussie over bejaarde automobilisten wel weer op. Nu worden ze, bij verlenging van hun rijbewijs, nog maar eens in de vijf jaar gekeurd.

Is het verstandig om dat vaker te doen, dat vroegen we het winkelend publiek in Lelystad.

reacties (7)

 • Ik

   

  Eigenlijk best een goed idee dat je bij je verlenging van rijbewijs eerst een keuring aflegd. Maar dan wel door het Rijk betaald.

  reageer
 • J.kist

   

  En de jongeren elk jaar tot hun 23e een keuring lijkt mij ook nodig

  reageer
 • Jay

   

  Omdat het gevaar bij ouder automobilisten aantoonbaar groter is, zou ik ook willen pleiten voor een regelmatige keuring, en dan ook echt een die er toe doet. Die rit met een instructeur, waar reageerder 'me' het over heeft, vind ik een goed idee. Zo iemand kan goed zien hoe de bestuurder reageert, hoe snel hij nog is en hoe het algemene rij-beeld is. Dus ja, er meer bovenop zitten boven de 70-75 jaar!

  reageer
 • Rob

   

  Eens, voeg daar aan toe een keuring voor bestuurders van scootmobielen en je kunt dan ook normaal door de stad lopen, zonder dat je van je sokken gereden wordt door een apatisch ogende " ik heb altijd voorrang bestuurder' die verder niet anticipeert op de snelheid van de gemiddelde voetganger. Tip voor beide keuringen: Gooi onverwachts onderhands een bal. Indien de ontvangende partij geen reflex geeft of ander teken van even dan geen rijbewijs cq scootmobiel.

 • me

   

  Niet zo zeer vaker keuren, maar de keuring uitbreiden met een rit met rij instructeur.

  reageer
 • Rene

   

  Ik vermoed dat iedereen die vindt dat mensen van 75 gekeurd moeten worden ,zelf die leefdheid nog niet bereikt hebben

  reageer
 • Rob

   

  Klopt Vandaar de oproep tot periodiek keuren, zodat een ieder mogelijk deze leeftijd zou kunnen halen. Ik realiseer me tevens dat het mes aan 2 kanten snijd: Want dat betekent voor mijn generatie dat we "moeten doorwerken tot de kist" omdat het woord "pensioen" tegen die tijd niet meer in de Dikke Van Dale staat. Het risico dat we tussentijds niet met eigen vervoer naar het werk kunnen vanwege een negatief keuringsresultaat. Het openbaar vervoer niet meer gratis is voor bepaalde doelgroepen. En dat we waarschijnlijk door een jongere generatie gewezen worden op onze beperkingen en dat daarmee onze priveleges zoals het kunnen besturen van een motorvoertuig wellicht van strengere controles afhankelijk zou kunnen worden. Tegen die tijd bestaan er wel aparte kassa's voor deze doelgroep in supermarkten zodat deze in alle rust kan praten over de waan van de dag, dat vroeger alles beter was, zonder een in je nek hijgende lid van de jongere generatie, die altijd maar haast lijkt te hebben om de samenleving te kunnen bekostigen.

 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Hmmm en wat gaan we doen met die bestuurders die al meerdere malen met alcohol achter het stuur zijn betrapt en vervolgens iemand ( wederom onder invloed) hardstikke dood rijden?

  reageer
 • Tsja

   

  Allemaal Youp van het Hek uitspraken. Wel blijven werken tot je 67 bent en daarna wegwezen. Je bent niet meer van algemeen nut. Je kost teveel. Dus nergens geen recht meer op. U wordt bedankt u kunt gaan. Het liefst onder de grond. O nee want dan neemt u nog te veel plaats in. Dan maar cremeren, maar ja dat kan nog wat vervuiling te weeg brengen. Ojee wat nu? Laten we het beleid over aan mensen die kinderprostitutie goed keuren. Demmink, Teeven en consorten gaan wel vrij uit met alle voordelen. Nou OF dit zullen jullie ook wel niet plaatsen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert