Extra geld voor bussen in nieuwe wijken

ALMERE
De gemeente Almere krijgt maximaal 2,85 miljoen euro extra per jaar van de provincie voor het openbaar vervoer in nieuwe wijken als Poort, Oosterwold en Weerwater.

Dat bedrag komt bovenop de bijna 14 miljoen euro die Almere elk jaar al krijgt voor het busvervoer in de stad. Dat stelt het college van Gedeputeerde Staten voor aan Provinciale Staten.

De financiële vergoedingen zijn onderdeel van een plan van de provincie om de verantwoordelijkheid voor het openbaar vervoer te delegeren aan burgemeester en wethouders van Almere. Provinciale Staten moeten zich op 25 mei nog uitspreken over dit plan.

reacties (5)

 • Frits

   

  Connexxion een miljoenenwinst? Graag een bronvermelding. Dat is namelijk onzin. De concessie Almere is verlieslijdend, en landelijk doet Connexxion het ook niet zo best.

  reageer
 • Frits

   

  Wat belachelijk. Lelystad kreeg niets extra's en heeft wel fors moeten bezuinigen op de stadsbussen. Warande heeft daarmee wel een bus, maar wijken als Parkhaven, Golf Resort en Buitenhof hebben niets. Ook heeft Lelystad nog steeds geen bus naar Enkhuizen, terwijl er vanuit Almere streekbussen onnodig parallel aan de trein rijden. Langs het Weerwater en in Poort in Almere rijden trouwens al bussen. De provincie meet weer eens met twee maten. De gedeputeerde komt uit Almere zeker? Echt te zot voor woorden dit. Kan de persvoorlichting van de provincie eens reageren op basis waarvan deze willekeurige keuzes gemaakt worden?

  reageer
 • Ron

   

  omdat jy zwart ryd worden onze kaartjes duurder arno

  reageer
 • Ikkie

   

  Connexxion bepaalt niet de prijs maar de gemeente doet dat. En een van de redenen om de prijs omhoog te gooien is het zwartrijden. Dus door zwartrijders wordt de bus duurder bedank hun dus maar ipv ze aan te moedigen of... ben jezelf een van die zwartrijders?

  reageer
 • Arno

   

  En wij ons maar blauw betalen aan losse kaartjes. Het zou zo iezo niet duurder worden en makkelijker NIET maar we zijn niet anders gewend. Ik reis zoveel mogelijk zwart scheelt enorm in de kosten en Connexxion maakt nog steeds miljoenen winst. Ze mogen de chauffeurs ook wel eens op cursus doen en bussen zijn. Bijna te vies om in te stappen gek he dat men zwart reist

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert