PvdA: provinciaal geld naar jeugdzorg

FLEVOLAND
Het provinciebestuur moet bijspringen om knelpunten in de jeugdzorg op te lossen. Dat zegt de voorzitter van de PvdA-Statenfractie, Peter Pels, in de zondagaflevering van het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

De provincie heeft nog een potje met 2,5 miljoen euro om de overgang van de jeugdzorg van provincie naar gemeenten soepel te laten verlopen, maar het college wil dat geld laten terugvloeien naar de reserves hoewel die volgens Pels groter zijn dan ooit.

Gezien de actuele financiële moeilijkheden bij bijvoorbeeld jeugdzorginstelling Intermetzo, dringt de PvdA-politicus er op aan dat geld te gebruiken om problemen in de jeugdzorg aan te pakken.
 

reacties (1)

 • Dirk2

   

  Het is nog lang geen Sinterklaas maar de PvdA strooit alvast de spreekwoordelijke pepernoten uit! Het is verstandig deze middelen nog maar even aan de reserves toe te voegen en de werkelijke (bestuurlijke) problemen bij deze instellingen grondig te onderzoeken. Daarna kan er altijd anders besloten worden!

  reageer
 • Ruud Hanes

   

  Pvda blijf nou eens in je rol. Zucht! Jeugdzorg is geen provinciale taak meer. Provincie heeft nog extra bijgedragen nu is het aan het Rijk en de gemeenten om de kosten te dragen!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert