Urker kotters vast in kapotte Lorentzsluis

URK • Zo 1 mei 2016 | 19:54 • Zondag 1 mei 2016 | 19:54
Twee Urker kotters liggen sinds zaterdag vast in de Lorentzsluis in de Afsluitdijk. Voor andere grote schepen is de sluis gesloten. Die moeten omvaren via de Stevinsluizen bij Den Oever.

Zaterdag voer de kotter UK 33 tegen de sluisdeur. De pas gerenoveerde waterkering raakte daardoor zwaar beschadigd en moest dicht. De kotter moet nu noodgedwongen in de sluis blijven liggen, samen met de UK 87. De boten wilden eigenlijk naar Urk varen voor onderhoudswerkzaamheden. Die werkzaamheden zullen nu in de sluis zelf plaatsvinden.

Dinsdagavond hoopt de bemanning wel door te kunnen varen naar huis, want dan wordt er waarschijnlijk een nieuwe sluisdeur geplaatst. Dan kunnen andere grote schepen ook weer gebruik maken van de Lorentzsluis. Volgens de schipper van de UK 33 is de aanvaring veroorzaakt door een kapotte koppeling. Die bleef hangen, waardoor het schip niet tot stilstand kwam en tegen de deur aanvoer. De schipper was overigens vergeten dat er een noodstopknop aan boord zit.

[https://twitter.com/vkoperdraat/status/727086973278654464]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel