Jongen fietst tegen lijnbus aan

ALMERE
Een jongen is zondagmiddag tegen een bus aangefietst in de Seizoenenbuurt in Almere Buiten.

Volgens de politie is het slachtoffer met een hoofdwond en een lichte hersenschudding naar het Flevoziekenhuis gebracht.

Het busverkeer tussen de haltes Station Buiten en Station Oostvaarders heeft door het ongeval enige tijd stilgelegen.


reacties (9)

 • Lisa

   

  Hoe oud is dat jongentje eigenlijk???

  reageer
 • Rie van Teeffelen

   

  Ik woon al 14 jaar bijna "boven op een oversteek van de busbaan, bij bushalte Stedenwijk Zuid, en ik zie echt dagelijks vele keren dat fietsers en voetgangers nog "even snel"door her rode licht heen rijden of rennen. Dat er in die 14 jaar maar 2 keer, zeker niet meer, aanrijdingen zijn geweest op deze plek is voor rekening van het directe reageren van de buschauffeurs. Iets dat ik zeer knap vind van die mensen, want je moet het wel doen met een hele bus, van ik weet niet hoeveel gewicht, plus zoveel passagiers! Maar daar denken die roekeloze waaghalzen niet aan met hun manier van gauw even oversteken! Hulde aan alle chauffeurs die het zo goed doen!

  reageer
 • Faerie

   

  Helaas is het echt waar dat het vaker NIET de bus is die door rood rijdt of denkt 'ik kan nog wel ff' of oordopjes in heeft en niet kijkt. Eens verder met Nanny, dit is voor niemand leuk, en ik wens het slachtoffer sterkte, maar ik ben het wel zat dat mensen altijd maar de schuld bij de bus leggen, terwijl die als enige verkeersdeelnemer op de busbaan een systeem heeft om door de lichten heen te rijden en ja, als je meer achterin de bus zit LIJKT het net alsof de bus door rood gaat, terwijl dit zeker niet het geval is. Maar dit gebeurt zo veel in Almere dat ik pleit voor een langere tijd tussen het op rood gaan, dat betekent dat de lus NOG verder moet gaan liggen en dat de lichten langer op rood moeten blijven staan voor kruisend verkeer. (want dat is de reden dat mensen in de achterkant van de bus denken dat de bus door rood gaat, want de lichten gaan voor kruisend vrij snel overal op groen op het moment dat de bus net gepasseerd is om de doorstroom snel te houden.) Probleem is dat dan alsnog mensen gaan denken dat ze nog ff snel over kunnen steken. Dat neem je niet weg. Ja, misschien maar spoorbomen neer gaan zetten. Mensen moeten gewoon eens stoppen als het licht begint te jengelen en altijd even blijven kijken. Niet even snel nog willen. Je wint het als voetganger, fietser, brommer, auto gewoon niet van een bus. Dit soort ongelukken zijn gewoon niet nodig! Tourbussen mogen btw gewoon over de busbaan als zij toestemming hebben en dan gelden voor hun dezelfde regels/snelheden als voor stad en streek. De lussen werken dan ook gewoon. Boerman, die boeteregen geloof ik gewoon niks van en anders snappen kennelijk de dienders ook niet hoe de bussen en lussen werken. Parkwijk is berucht om de onhandige kruisende route voor het overige verkeer. Misschien moet daar eea verkeerstechnisch eens iets veranderen.

  reageer
 • Rich

   

  Jolanda. Ik wil even iets zeggen het ligt niet altijd aan de bus chauffeur hoor. Ik ben zelf dan tour chauffeur en als ik over de busbaan rij met een treinstremming dan moet ik af en toe ook in de ankers als er een auto, fiets of persoon gewoon Door rood rijdt of loopt. Denk dat dit jongetje nog veel geluk heeft gehad met een hoofdwond en een lichte hersenschudding. Dit is gewoon even niet opletten en met andere dingen bezig zijn dan fietsen. Dit had misschien nog veel erger af kunnen lopen en dan is het de chauffeur de schuld geven terwijl hij er alles aan doet om 2 ton tot stilstand probeert te krijgen en het jongetje probeert te ontwijken. Tip ga zelf maar eens in de schoenen staan of op de stoel van een bus/tour chauffeur zitten en ervaar het is dan praat je wel anders.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Alleen lijndienstbussen mogen over de busbaan rijden. Die hebben verkeerslichtbeïnvloeding en kunnen zien dat ze groen krijgen. Het is geen wonder dat het bij u niet goed gaat. U mag van geluk spreken dat u niemand heeft aangereden want u zult vreselijk de klos zijn. Buiten het feit dat u gewoon het leven van burgers riskeert en daar heel luchtig in het openbaar verklaringen over af legt. U hoort niet op een bus te rijden en bent een gevaar voor de Almeerders.

 • De ingenieur

   

  Tourbussen mogen niet over de busbaan. Ook niet bij NS storing. Zulke bussen hebben ook geen verkeerslichtkoppeling. Wat is uw naam in het echt en voor welk bedrijf werkt u?

 • Marijke

   

  Waar kan ik lezen dat dat kind met dopjes in zijn oren met zijn telefoon aan het spelen was tijdens het fietsen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jolanda

   

  Is beter om te zeggen dat fietser botst tegen bus , dan bus botst voor zoveelste keer op fietser . Krijg je in ieder geval geen discussie wie er Door rood reed .

  reageer
 • Almere

   

  Suggereer je hiermee dat bussen vaak tegen fietsers botsen? Ik kan je uit ervaring vertellen dat in 99 procent van de ongevallen de schuld NIET bij de bus ligt.

 • Almere

   

  Suggereer je hiermee dat bussen vaak tegen fietsers botsen? Ik kan je uit ervaring vertellen dat in 99 procent van de ongevallen de schuld NIET bij de bus ligt.

 • Cirefrin

   

  En kon fietsen

  reageer
 • Nanny

   

  Makkelijk mopperen vanachter een beeldscherm! Het gaat hier over een kind. Ongeacht waar de schuld ligt en hoe het zover gekomen is, het is afschuwelijk. Voor de jongen, zijn ouders, de buschauffeur, de passagiers en de hulpverleners. En alles daaromheen.

  reageer
 • Rick

   

  Hoe weet jij dat ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert