Groen licht voor nieuwe weg vliegveld

LELYSTAD
De Raad van State geeft groen licht voor de aanleg van de ontsluitingsweg voor bedrijventerrein Larserknoop en de toekomstige terminal op luchthaven Lelystad.

Graszaadkweker Barenza, die grond moet afstaan voor de weg, stapte naar de Raad van State met een verzoek om het aangepaste bestemmingsplan te schorsen. Dit verzoek werd maandag in een voorlopige uitspraak afgewezen. Over enkele maanden dient de bodemprocedure tegen het bestemmingsplan.

Uit de voorlopige uitspraak blijkt dat de Raad van State de belangen van de gemeente Lelystad zwaarder vindt wegen dan het belang van Barenza. In oktober vorig jaar bepaalde de Raad van State dat de gemeente eerst een geluidsonderzoek moest uitvoeren vanwege het testcentrum van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Dat is inmiddels gebeurd. De weg krijgt geluidsarm asfalt en geluidsschermen.

In 2010 werd het bestemmingsplan nog door de Raad van State afgeschoten.

reacties (22)

 • geneeskundig specialist

   

  Alle longartsen in opleiding zijn ook voor.

  reageer
 • Bas

   

  Een echte longarts begrijpt dat er ook binnen 45 km straat van Schiphol ook fijnstof vrijkomt. Maar goed daar heeft u pillen voor 300,- per stuk toch voor?

 • Sandra

   

  Ik ben VOOR! Wordt vast iets geweldigs.

  reageer
 • de Vries

   

  En al die klagers gaan geen van allen met het vlieguig of de auto op vakantie. Pfffffffff

  reageer
 • monique

   

  Ik ben in de polder komen wonen voor de natuur en de rust. Na familie bezoekjes in Amsterdam adem ik de frisse lucht weer in en kom ik weer helemaal bij. Economie is niet het enige wat telt. Er zijn blijkbaar ook mensen die geld belangrijker vinden, en later gaan janken dat alles wat je eet en drinkt kankerverwekkend is. Duh

  reageer
 • Bas

   

  Wees eens eerlijk... de goedkope woningen waren toch de reden? Iedereen kon weten dat dit in de plannen lag?

 • Cor

   

  Hebben de mensen die het vliegveld er doorgedrukt hebben wel in de gaten dat ze heel Flevoland hiermee duperen? Er gaat nu provinciaal en gemeentegeld naar de aanleg van een weg waar nut en noodzaak van ontbreekt. Als er straks gedwongen gevlogen wordt heeft ook de helft van Flevoland nog eens te maken met geluidshinder, waar ze via de provincie dan zelf aan hebben meebetaald. PvdA en VVD zullen hier de zure vruchten nog van gaan plukken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Laten we die grijzende koppen even goed archiveren voor de nabije toekomst wanneer blijkt dat deze onbenullen straks miljoenen belastingeld,van de burgers verspild hebben aan hun prestige projectje zoals de HSL Fyra en Betuwelijn enz. Gaat helemaal niets worden dat vliegveldje.

  reageer
 • Maartje

   

  Je zou zomaar met alles eens zwaar ongelijk kunnen hebben...

 • Hans

   

  Wat een gezeur hier! Je kan het proberen tegen te houden maar die vliegtuigen moeten toch opstijgen en landen. Blijkbaar blijkt het met de overlast wel mee te vallen want rond Schiphol is het het dichtstbevolkt!

  reageer
 • Johan10

   

  Even vergeten: hoe heette die film nou ook alweer? Die film die de hele wereld rond ging en prima reclame maakte voor een natuurgebied in Flevoland? Nee, niet iets met boter en politici...

  reageer
 • Maartje

   

  Je bedoeld de film van de crepeerplek, waar dieren omkomen van de honger en dit jaar 450 herten preventief zijn afgeschoten? Sorry maar dit gebied ligt redelijk ver van de Luchthaven Amsterdam Lelystad

 • Hannes

   

  Willie Wortel heeft nog heelveel in petto.. .. Met een puzzel waar de stukken aan ontbreekt, heeft het geen zin om de plaat al neer te leggen.

  reageer
 • Astrid

   

  Ik ben wel benieuwd wie blijft denken dat de verliezen voor Schiphol zijn. Om te beginnen is schiphol van de BV Nederlands, dat zijn wij dus. Daarnaast gaat het vliegveld geen weg aanleggen dat doen provincie en gemeente. Kijk maar naar de logo's op de foto, en die logo's kosten ons straks in de hele provincie bakken met geld. Wellicht is het verstandig om de namen van deze 4 heren te onthouden en hoofdelijk aansprakkelijk te stellen mocht het toch iets tegenvallen... Dan kunnen we daar het geld halen want als je van leeft (salaris) dan moet je er ook op aangesproken kunnen worden als het mis gaat, en dat ook voor de generatie na hun... kijken of ze dan nog mee willen doen en blijven lachen...

  reageer
 • Bas

   

  Omdat de gemeente en provincie faciliteren door een weg aan te leggen, dragen zij een eventuele schuldenlast? Come on. En als je goed kijkt naar de foto zie je linksonder op de kaart: Lelystad Airport, onderdeel van Schiphol Group.

 • Nora

   

  Voor mij hoeft het niet ik ben toch bang voor te veel lawaai nacht

  reageer
 • John

   

  Er worden geen nachtvluchten toegestaan... Zal dus wel meevallen.

 • Ron

   

  Nou hup beginnen. Kan niet wachten.

  reageer
 • Michael

   

  Veel succes met de ultra fijnstof als de eerste vliegtuigen bewegen op het nieuwe vliegveld !!

  reageer
 • John

   

  Ohhhhh die vliegtuigen die nu om de anderhalve minuut over de stad vliegen stoten niets uit.... Goed dat te weten.

 • John

   

  Tuurlijk ben je de sjaak als je er pal bij woont. Maar het kan toch niet zo zijn dat een handjevol omwonenden een groter belang heeft... Dat blijkt ook uit deze uitspraak. Bovendien maak je mij niet wijs dat er gecompenseerd wordt ... Tuurlijk wel. En boven Lelystad wordt al jaren enorm veel gevlogen richting Schiphol... Met de komst van dit vliegveld verdwijnen die vliegbewegingen en mogen nu andere gebieden hun deel voor rekening nemen.

 • Flevowatcher

   

  Indeed: the road to nowhere (lijkt me heel toepasselijk!) en de 'voorstanders' van een vliegveld wat ergens op lijkt alvast veel sterkte toegewenst! Want geen multinational vliegmaatschappij laat zich naar een grasveld met een bushalte dwingen, zelfs niet de prijsvechters: die beginnen in Parijs: voor 79E naar Amerika.... Natuurlijk niet in Lelystad. Reken maar een uit wat het vliegveld (behalve die ene gulden aankoop) al gekost heeft: dat loopt in de 6 of 7 cijfers, op kosten van Lelystad, de provincie, en inmiddels maakt ook de staatssecretaris dure overuren (ook PvdA) om de wethouder gelijk te geven. Nogmaals: het is niets, het was niets en het wordt niets, en dat is goed nieuws voor Lelystad!

  reageer
 • John

   

  Die maatschapijen hebben niets te willen.... Worden straks gedwongen naar hier te vliegen. Want in de Haarlemmermeer is geen ruimte meer. En naar Amerika vliegen vanaf was en is nooit de bedoeling geweest. De baan is bye the way reeds een tijdje terug al geasfalteerd, het verlengen van baan is reeds aanbesteed (kijk... Ook alweer werk)... Dus blijf maar zwartkijken... De toekomst zal uw ongelijk geven.

 • Bart

   

  Wat weinig reacties zeg! Meestal komen nu allerlei ongefundeerde lariekoekjes.

  reageer
 • Willem

   

  Als dit in China gebeurt staan we op onze achterste poten, geld is belangrijker dan het gelijk

  reageer
 • Jan

   

  Tja, En zo start Lelystad het zoveelste ambitieuze project zonder het tot een succes te brengen. (Lees: warande, bataviahaven, stadshart etc.)

  reageer
 • Jaap

   

  Wachten op de reacties van de 20 tegenstanders.

  reageer
 • John

   

  Het is echt niet normaal dat er nog mensen zijn die de komst van de vliegtuigen in 2018 denken tegen te houden of denken dat het niet zal doorgaan.... Kop uit het zand ! Die vliegtuigen komen er echt! En ja... Het levert werk op en ja de huizenprijzen zullen stijgen en ja... Er zal misschien iets meer geluid worden waargenomen... Maar dat is vooral voor een achter de baan... Niet in Lelystad... Daar gaan de vliegtuigen richting schiphol niet meer over de stad.... Win win..!

 • John H

   

  De weg naar het einde van de rust, iedereen is tegen en de heren besluiten maar over onze ruggen.

  reageer
 • John

   

  Meerderheid is voor, en deze weg komt er en zal de Laserweg ontlasten. En als ik de tegenstanders hier moet geloven komt er geen hond straks naar het vliegveld... Dus hoezo einde rust?

 • Bart

   

  Iedereen is tegen??? De overgrote meerderheid van de mensen is voor hoor. Ook de landelijke, provinciale en gemeentelijke politiek. Het bedrijfsleven en Schiphol ook. Dus dream on.

 • Broens Bolkerknop

   

  De burgers in de gemeente Lelystad hebben er geen enkel belang bij. Zij mogen tot in lengte van jaren opdraaien voor de zekere verliezen van dit nep-vliegveld. Stop hiermee voor het echt te laat is.

  reageer
 • Frits

   

  Onzin uiit de onderbuik. Gemeente Lelystad en provincie Flevoland zijn geen aandeelhouder van het vliegveld. Betalen dus niets aan het vliegveld. Beide zijn wel aandeelhouder van bedrijventerrein OMALA, dat overigens ook met deze nieuwe weg ontsloten wordt. Dat bedrijventerrein is - net als Flevokust - wel een financieel risico. Zou mooi zijn als OMALAook volledig door Schiphol overgenomen kan worden.

 • Maartje

   

  Wel erg veel onzin in een post hoor... De burgers van Lelystad hebben er geen enkel belang bij. Hoezo niet? Burgers van Lelystad moeten opdraaien voor de verliezen. De eerste paar jaar gaat deze luchthaven verliezen draaien. Het wordt niet gebouwd als prestige project of in opdracht van de Gemeente Lelystad hoor maar als bittere noodzaak om Schiphol te kunnen laten groeien door Schiphol! Eigenaar is Schiphol Group. Verlies is voor hen. De latere winsten overigens ook.

 • Henk

   

  Schiphol is eigenaar. Gemeente Lelystad geen aandelhouder, dus geen risico voor de lelystedelingen. En John H als jij tegen bent wil dat echt niet zeggen dat iedereen tegen is. Mogelijk is de meerderheid zelfs voor.

 • Piet

   

  Dat wordt dus een doodlopende weg.

  reageer
 • Jake

   

  De weg naar niets gaat ie heten... Straks een prachtige weg ,maar geen vliegtuigen.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert