Briefadres voor dak- en thuislozen

FLEVOLAND
Dak- en thuislozen zonder vast woonadres krijgen een briefadres. Dat heeft het kabinet met gemeenten afgesproken. Een briefadres is nodig om onder meer aanspraak te maken op een zorgverzekering.

Met de maatregel hoopt het Rijk het aantal mensen zonder zorgverzekering te verminderen. Om hoeveel mensen het in Flevoland gaat, is nog onduidelijk. Wel besloot de gemeente Almere begin dit jaar om soepeler om te gaan met het afgeven van een briefadres.

Om fraude tegen te gaan, golden er strenge regels rond het afgeven van zo'n adres. Daardoor kwam een groep van zeker honderd Almeerders in de problemen. Het ging dan bijvoorbeeld om mensen die hun huis kwijtraakten en bij familie en vrienden verbleven. Zonder briefadres kon deze groep bijvoorbeeld geen uitkering aanvragen.

reacties (3)

 • Jan

   

  Een uitkering krijgen als je je laat inschrijven bij anderen? En hoe zit het dan met de regel dat ze kijken naar inkomen van iedereen die op dat adres staan ingeschreven? Dat tellen ze toch op, en dus kom je niet in aanmerking voor een uitkering?

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Eindelijk...

  reageer
 • Pimpernel

   

  "Een briefadres is nodig om onder meer aanspraak te maken op een zorgverzekering." Snapt u het? Lijkt mij dat deze mensen uit de samenleving zijn gestapt omreden onbetaalbaar door ziekte of werkeloosheid. Het briefadres is volgens mij noodzakelijk om aanmaningen te versturen. Nu zijn deze mensen onzichtbaar, dat is waar deze voor kiezen, de medische zorg ontvangen deze wel wanneer noodzakelijk. Zij hebben wel een voordeel zij betalen niet voor de zorg welke weg bezuinigd is, Vrijheid betekend vrijheid van deelname aan dit soort overheidsbemoeienissen, dan pas komt er een constructie welke fraude, afpersing en collectieve diefstal tegengaat. Dan betalen wij niet voor iets wat er niet is of alleen voor het aftreksel van wat er nog is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert