Pegida demonstreert zaterdag op Esplanade

ALMERE
De demonstratie van de anti-islambeweging Pegida in Almere wordt komende zaterdag gehouden op de Esplanade, voor de schouwburg. Dat kondigt Pegida aan op Facebook.

In een persbericht schrijven de PvdA, SP en GroenLinks in Almere dat ze hebben besloten geen tegendemonstratie te houden. Volgens de linkse partijen hebben eerdere demonstraties al laten zien dat er meer tegendemonstranten dan demonstranten komen opdagen. Bovendien krijgen de demonstraties veel media-aandacht wanneer er veel Mobiele Eenheid op de been is. Dit willen de partijen voorkomen.

PvdA, SP en GroenLinks noemen Pegida een klein clubje mensen dat het niet waard is om nog maar één woord aan vuil te maken. De anti-fascistische organisatie AFA Fryslân heeft voor zaterdag wel een spandoekprotest aangekondigd. De demonstratie van Pegida begint zaterdagmiddag om half twee.

reacties (10)

 • chaima

   

  ik vind het erg zelfs de imam zegt dat we morgen niet naar buiten mogen ik vind het te gevaarlijk ik draag hoofddoek ik heb 2 kinderen die ook nog jong zijn ik vind dit niet leuk

  reageer
 • Jan

   

  Hoezo, het zijn juist deze linkse types die het land naar de rand van afgrond brengen. Laat ze maar lekker zwijgen, zou ook voor het eerst zijn.. En terecht!

  reageer
 • Ja natuurlijk, vrijheid van meningsuiting geldt alleen dus voor die linkse partijen en voor niemand anders. Logisch dat diverse politieke partijen leden verliezen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Jammer dat links het af laat weten. Zij zouden juist degenen moeten zijn die het voortouw nemen om een linkse tegendemonstratie te organiseren die toch beschaafd is en niet wordt gemonopoliseerd door extreem-linkse oproerkraaiers.

  reageer
 • Laat dat nu net die politieke partijen zijn, die nu in geldnood zitten, vanwege het teruglopend aantal leden! En die willen wat zeggen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dr.Jake

   

  Yes ! Eindelijk! Ik neem mijn bordje met het woord "Minder" mee.

  reageer
 • Jan

   

  Deze mensen hebben ook het recht hun mening te uiten. Je kan het er niet mee eens zijn. Laten we mensen niet als gelijk dom neerzetten. Of wil je nu zeggen dat alle linkse mensen slim zijn. Het is een grondrecht, en van mij mogen ze gewoon demonstreren. Laten we nou niet provoceren dan speel je ze alleen maar in de kaart. Doe zaterdag gewoon even dom je oogkleppjes om de ogen.

  reageer
 • A.

   

  Dat word gezellig zaterdag, iemand nog een leuk plekje om de domheid van pegida demonstraten waar te nemen?

  reageer
 • almere

   

  laat die linkse knuffel partijen zeker maar weg blijven , voor al die partij voor de armoed

  reageer
 • Bram

   

  Dit is een raar geschreven stukje. Vooral de tweede alinea heeft een rare indeling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert