Dikke onvoldoende voor Floriade-traject

ALMERE
Almeerse ondernemers geven het traject van de Floriade een dikke onvoldoende, namelijk een 4,7. Dat blijkt uit een enquête van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA). Ongeveer een kwart van de aangesloten bedrijven deed mee aan het onderzoek.

Ondernemers zijn ontevreden over de trage aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2022 wordt gehouden. "Het is tijd om iets te gaan 'doen", verklaart Hans Marsé van de VBA. "Het ambtenarenteam dat zich op het stadhuis bezighoudt met het evenement is flink gewijzigd. Dat kan gebeuren, alleen worden al gemaakte afspraken door nieuwe ambtenaren op een andere manier bekeken. Daardoor ligt het tempo laag."

De VBA wil in overleg met haar leden een actieve werkgroep oprichten die direct concrete stappen moet maken. Marsé: "Maar we zijn wel afhankelijk van de oprichting van de BV, dat gebeurt pas in de zomer."

Ondernemers geven wel aan kansen te zien. Zo kan het Almeerse bedrijfsleven een rol spelen bij het aantrekken van buitenlandse investeerders. En tijdens het evenement kunnen zij het terrein faciliteren.

Directeur Jan-Willem Griep van de Floriade BV in oprichting laat weten dat er op 9 mei een eerste bijeenkomst staat gepland met zo'n honderd ondernemers. Het is de bedoeling om het bedrijfsleven te informeren over de werkzaamheden tot nu toe en in gesprek te gaan over hoe er samengewerkt kan worden. Te denken valt aan de organisatie van evenementen in aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling.

reacties (12)

 • .\/\/. 2.0

   

  Kunnen we mensen/voorstanders vooraf persoonlijk verantwoordelijk stellen? Voor winst of verlies?

  reageer
 • Boels

   

  Dat lijkt mij helaas niet mogelijk. We moeten wachten op de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Om een complete afstraffing van de coalitiepartijen te voorkomen doen ze er goed aan om een streep te zetten onder de Floriade.

 • Hannesi

   

  "Evenementen in aan aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling"...... Het is nu toch duidelijk dat bedrijven, met al het nieuwe netwerken, economie en technologie de Floriade in de geplande situatie niet nodig hebben.... Nogmaals zoek de samenwerking om rond het Kasteel, een pracht van een evenementen, thema's, congrescentrum met al zijn karikatuur tot stand te brengen... En het vogeleiland met een duurzame aanpassing zoals een recreatiepark ( en geen woon/werkwijk), daarbij een toekomstgerichte aanvulling aan kan geven... Want zoals het nu gaat met de onderhandeling met een geschatte investering, samen met de jachthaven van honderdmiljoen een schadelijke vertoning teweeg gaat brengen... "En zeker geen reclame voor Almere een wereld bekendheid zal op leveren... ". Een goeie harde bal schopt verder dan een halve zachte".

  reageer
 • Hannes

   

  Alles is mogelijk. Waar een wil is, is een weg!

 • Jop

   

  De Floriade in Venlo was een flop en er moest veel belastinggeld bij. Floriade Zoetermeer was ook n flop. Denkt u echt dat de Floriade Almere geld op gaat leveren? Nou....echt niet! De inwoners mogen straks allemaal bijlappen middels extra verhoging van de belastingen. Annemarie bedankt!

  reageer
 • sterk

   

  Dit wordt net zo een debacle als de Fyra. En niemand is achteraf verantwoordelijk.. Het nieuwe klimaat in Nederland, geld uitgeven van een ander zonder rekenschap hoeven af te leggen.

  reageer
 • Cirefrin

   

  Stoppen!!!!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Zullen we nu alvast duidelijke afspraken wie waar verantwoordelijk voor is en straks daar dan ook verantwoording voor neemt? Is toch helemaal niets mis mee?

  reageer
 • Dr. Jake

   

  Stop met de floriade en investeer het geld in goed(kop)e wonigbouw !

  reageer
 • RRH

   

  Volgens mij is de voorzitter van de VBA Hans Marsé en niet Henk.

  reageer
 • Redactie Omroep Flevoland

   

  Bedankt voor je reactie! We hebben het bericht aangepast.

 • Henk

   

  Stop nu het nog kan !

  reageer
 • johan

   

  Dat baasje van de VBA, voelt zich waarschijnlijk zwaar gepasseerd. Vandaar dit onderzoek en deze uitslag. De VBA zelf is ook al jaren een slapende club.

  reageer
 • Jos

   

  Ook de oude ambtenaren hielden zich niet aan hun afspraken. En z werden totaal niet aangestuurd door hun wethouder.

  reageer
 • Pzaal

   

  Goh dat had ik echt niet verwacht zeg.. Stelletje amateurs. Lekker zo doorgaan. Miljeoenen van de burger uit geven is lekker makkelijk, in een verlies leidend project. Stop nu het nog kan!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert