Almere in top 10 meeste nieuwe woningen

FLEVOLAND
Almere staat in de top tien van steden waar in 2015 de meeste nieuwe woningen zijn bijgekomen. Met 681 nieuwe woningen bezet Almere de achtste plaats. Er zijn meer nieuwe woningen bijgekomen dan de jaren ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In Flevoland volgt Dronten met 114 woningen en Urk met 104 woningen. Lelystad heeft er 79 woningen bijgekregen en Noordoostpolder 72. In Zeewolde (42) kwamen de minste nieuwe huizen beschikbaar.

Landelijk is Amsterdam koploper, gevolgd door Utrecht en Leiden.reacties (2)

 • Kees Doeleman

   

  681 of 691, die getallen kloppen geen van beiden. Het zou beter geweest zijn om de bron van dit bericht te melden: een persbericht van het CBS. In werkelijkheid werden er in 2015 in Almere 636 woningen opgeleverd, waarvan ook nog eens 56 niet als nieuwbouwwoning maar door verbouw van bestaande panden. Omdat het persbericht spreekt over "nieuwe" woningen kun je erover twisten of het 580 woningen (nieuw gebouwd) of 636 woningen (nieuw als bewoonbaar gebouw) zijn.

  reageer
 • Floor

   

  Wauw.... wel 691 woningen. Dat zal vast helpen om de achterstand weg te werken. Het wordt tijd voor om eens flink aan te pakken. Potentiële huurders genoeg in Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert