Straatpraat: Partijen in geldnood door ledenverlies!

LELYSTAD
CDA, VVD en PvdA zitten in geldnood door ledenverlies. Steeds minder mensen sluiten zich aan bij een politieke partij. Daardoor ontvangen de partijen minder contributie en subsidie. De overheidsbijdrage wordt namelijk ook bepaald door het ledental.

We vroegen in Lelystad wat het publiek daarvan vindt.

reacties (11)

 • Rob

   

  Taxibedrijf beginnen?

  reageer
 • Nol

   

  Inderdaad en laten we dat referendum niet vergeten, hoor je ook niets meer van! weg ermee!

  reageer
 • Jop

   

  Mooi zo! Eigen schuld als je kiezer zo vernederd.

  reageer
 • Nora

   

  Maar goed ook ze moeten nog veel meer leden verliezen wij moeten ook bezuinigen dus ze krijgen een koekje van eigen deeg

  reageer
 • Bram

   

  Mijn dag kan niet meer stuk!!!!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pimpernel

   

  Van dit bericht wordt ik vrolijk deze stropdassen in maatpak hebben decennia lang goed voor zich zelf gezorgd en de samenleving bizar ont-zorgd. Vond het al jaren verassend dat zij telkens opnieuw werden gekozen. Misschien hebben zij zich wellicht in eigen vlees gesneden of aan eigen bloed vergrepen. De kippen met de gouden eieren (slachtoffers) hebben ze inmiddels geslacht. Dus is het te laat om als samenleving er nog wat van te maken het vuur is er uit.

  reageer
 • Patrick

   

  Ach, weten ze ook eens hoe het voelt om iedere Eurocent om te moeten draaien. Ze vinden vast wel een 'creatieve' oplossing.

  reageer
 • Nol

   

  Vind je het gek? partijen zijn er niet meer voor het volk maar voor zichzelf...

  reageer
 • RR

   

  Ik snap dat men weggaat bij dit soort partijen, want die partijen zijn onbetrouwbaar. Ook merk ik een normvervaging naar de burger toe, men reageert verheven, gesloten en men maakt keuzes die anders waren beloofd óf dat we anders hadden verwacht van die partij waar ik aan doneer! Maar ook een gemeenteraad is net zo, ook die samenstelling reageert verheven en lijkt vaak gericht op zelfgenoegdoening. Pas bij de verkiezingen wordt de burger weer opgezocht, daarna weer gauw vergeten en geruild voor hun persoonlijke idealen. Dit alles met de uitzondering daargelaten, maar dat is de absolute minderheid. Neem het verdrag TTIP als voorbeeld, de bevolking wil dit niet, maaaaaaaaaar Europa wordt dan als reden gebruikt. Als Nederland hiervoor gaat, dan heeft ze getekend voor een verdrag waarin haar onderdanen ( wij dus) bloot worden gesteld aan allerlei gifstoffen die in het voedsel worden verwerkt. Resultaat: iedereen krijgt kanker, velen zullen een ondragelijke dood tegemoet gaan. Maakt het uit? Nee, de mens is dan ook nuttig, want Multinationals en de Overheid verdient nog steeds aan jou.

  reageer
 • Gradius Groppelman

   

  In subsidieland Nederland geven de politieke partijen dus ook gul aan zichzelf. Dit slaat echt nergens op.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ach ze zullen wel weer een andere manier bedenken om aan hun geld te komen toch?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert