Nertsenfokkerij moet illegale opslagplaats ontruimen

ZEEWOLDE
Een nertsenfokkerij aan de Sterappellaan in Zeewolde moet een illegaal opslagterrein ontruimen. De fokkerij heeft al vier jaar een opslagterrein van tien bij zestig meter in gebruik achter zijn eigen perceel. Dat is volgens burgemeester en wethouders in strijd met het bestemmingsplan.

De eigenaar moet het terrein binnen drie maanden ontruimen. Volgens de gemeente heeft hij op zijn eigen terrein voldoende ruimte om spullen op te slaan.

Daarnaast worden bij de fokkerij niet alleen de eigen nertsen geslacht, maar ook dieren van anderen. Dat is ook niet toegestaan, maar burgemeester en wethouders willen dat tijdelijk gedogen. Er zou geen overlast zijn en pelsdierhouderijen worden over acht jaar helemaal verboden.

reacties (9)

 • piet

   

  gewoon helemaal stoppen met fie fokkerij we hebben tegenwoordig mooi nep bont wat echt lijkt

  reageer
 • Frits1

   

  Natuurlijk moet deze fokkerij volgens de regels werken, en desnoods gecorrigeerd. Maar met wegpesten door zogenaamde dierenvrienden als wakkerdier etc. schiet je ook nix op want dan wordt de fokkerij voortgezet en uitgebreid in voormalige Oostbloklanden als Roemenië en neem van mij aan, ik heb het met eigen ogen gezien, dat de nertsen daar veel slechter af zijn!

  reageer
 • Johan

   

  Een ruimte achter het eigen erf gebruiken voor opslag.... Oke oke het mag niet maar de container voor een bepaalde tijd buiten zetten ook niet. Het wordt vergroot omdat hij nertsen heeft. Thats all

  reageer
 • Jan

   

  Word tijd dat deze meneer eens aangepakt word

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Poppenkastverhaal? Oh vandaar dat er illegale activiteiten plaatsvinden:-)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bram

   

  Bericht doorgestuurd aan wat instanties.

  reageer
 • Johan

   

  Lol, wat een poppenkast verhaal weer. Hoe komen ze los dan omdat dierenvrienden ze los laten breken.

  reageer
 • Gerard

   

  Ja buiten gebied he daar kun je stank verwachten!

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Huh, nu gaat de gemeente achter deze nertsendoder aan? Heeft hij zijn gedooggeld niet betaald om gewoon zijn gang te mogen gaan? Deze zogenaamde ondernemer is al jaren bezig de regels aan het overbekende laarsje te lappen. Stankoverlast: moet je maar mee leren leven. Geluidsoverlast van zijn bedrijf: mee leren leven. Ontsnapte nertsen: kan gebeuren toch... Beetje wazig beleid om nu ineens achter deze meneer aan te gaan. Toen er een farm moest komen werd alles zonder ook maar enig vragen goedgekeurd. Vriendendienst uit de politiek in Zeewolde. Succes gemeente, alweer zo'n slecht uitgevoerd beleid!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert